null Beeld

Zó beïnvloedt jouw sterrenbeeld je mentale gezondheid

Kun jij om ieder wissewasje huilen en word je dan ook dikwijls omschreven als ontzettend emotioneel? Of ben je juist een koele kikker en ben je niet zo snel van de wijs te brengen? Je sterrenbeeld heeft een grotere invloed op je mentale gezondheid dan je denkt.

En zó zit dat dus bij jou.

Steenbok

Steenbokken staan erom bekend rustig, bedachtzaam, pragmatisch en doelgericht te zijn. Ze kunnen erg gefocust zijn op werk en andere praktische zaken, en dat is dan ook meteen de valkuil van dit sterrenbeeld. Want wanneer het wat minder goed gaat, is de kans groot dat je je helemaal op je werkleven stort en je gevoelens compleet negeert. Je bouwt een muurtje om jezelf heen en laat niemand weten wat er is. Probeer je in lastige tijden dus toch open te stellen, want dat lucht echt op.

Waterman

De waterman is erg gehecht aan zijn vrijheid en uit zich zonder zorgen altijd. Dit sterrenbeeld is echter meer bezig met de toekomst, dan met het heden of het verleden. Zijn er lastige dingen gebeurd? Dan is de kans groot dat je deze (nog) niet hebt verwerkt. Kijk toch eens naar je gevoel, anders kan je emotie zo hoog oplopen dat het tot een heftige uitbarsting komt.

Vissen

Vissen zijn ontzettend invoelend, en staan erom bekend geweldige luisteraars te zijn. Een mooie eigenschap, maar hun empathie kan zich ook tegen hen keren. Hoe? De gevoelens en emoties van anderen kunnen ze zich soms zo aantrekken, dat ze er zelf aan onderdoor gaan. Probeer de problemen van anderen dus niet over te nemen, wanneer je naar hun verhalen luistert.

Ram

Als er iets is wat de Ram goed kan, dan is het wel doorzetten. Dit sterrenbeeld is altijd bezig en vindt doelen bereiken geweldig. Dit is een goede eigenschap, maar toch is het voor je mentale gezondheid belangrijk om ook af en toe een pauze in te lassen en te kijken naar waar je nú staat.

Lees ook:

Deze kerstboom past het best bij je volgens je sterrenbeeld

Stier

De stier blijft het liefst op het bekende pad en houdt wel van een rustig leventje dat gewoon z'n gangetje gaat. Niks mis mee natuurlijk, maar toch kan ook dit voor stress zorgen omdat dit sterrenbeeld veel dingen uitstelt. En stress is zeker niet goed voor je mentale gezondheid, dus probeer de dingen die je écht moet doen niet uit te stellen. Dat zal gegarandeerd opluchten.

Tweelingen

Tweelingen zijn in balans en echte levensgenieters. Ze willen het liefst overal bij zijn en hebben dan ook echt last van het welbekende FOMO. Veel leuke dingen doen is gezellig, maar te veel afspraken hebben kan uitputtend werken. Burn-outs of oververmoeidheid liggen daardoor snel op de loer, dus probeer af en toe ook echt even rust te pakken.

Kreeft

Kreeften zijn ontzettend zorgzaam en houden van stabiliteit. Ze zijn dan ook het liefst in een relatie en geven veel, waardoor ze zichzelf nog wel eens wegcijferen. Ook houden van zichzelf zónder partner kan uitdagend voor dit sterrenbeeld zijn. Herkenbaar? Probeer dan eens iedere dag te starten met een eigenschap van jezelf bedenken waar je gek op bent. Zelfliefde is namelijk minstens zo belangrijk als houden van een ander.

Leeuw

De Leeuw is krachtig, sterk, aanwezig en graag het middelpunt van de aandacht. Jij bent een echt gezelschapsdier en erg gedreven. Onzeker? Dan uit je dat door méér te doen en nog drukker te zijn dan je al bent, wat jezelf uiteindelijk uit kan putten. Luister dus naar je emoties in plaats van ervoor weg te rennen en jezelf te overschreeuwen. Dat is een stuk beter voor je mentale gezondheid, en komt je fysieke gezondheid ook ten goede.

Maagd

Orde en regelmaat heeft de Maagd hoog in het vaandel staan, net als alles onder controle willen hebben. Dit sterrenbeeld staat erom bekend erg kritisch naar zichzelf te zijn. Probeer die innerlijke criticus te negeren wanneer 'ie z'n mond opentrekt, en wees wat liever voor jezelf. Alle ballen hoog houden is een uitdaging, en er af en toe eentje laten vallen is hartstikke menselijk.

Weegschaal

Dit sterrenbeeld gedijt het best in rustig vaarwater, waarin alles gaat zoals het hoort. Natuurlijk is dat niet realistisch, wat lastig kan zijn voor de Weegschaal. Gaat iets onverwachts anders dan gepland? Dan heeft dit meer invloed op je dan je zou willen. Jezelf afleiden met een wandeling of yogales kan helpen om je emotionele staat weer op de rit te krijgen.

Schorpioen

De schorpioen staat erom bekend confrontaties niet uit de weg te gaan en uitdagingen met twee handen aan te grijpen. Het uiten van emoties is echter een mindere kwaliteit, wat voor flink wat innerlijke demonen kan zorgen. Probeer te oefenen met vergeving. Dat zal niet alleen je eigen gevoel, maar ook je relaties verbeteren.

Boogschutter

Boogschutters zijn echte rasoptimisten bij wie het glas altijd halfvol is. Een mooie eigenschap, maar toch kan dit ook een nadeel hebben. Doordat jij overal het positieve van ziet, kan je nogal eens teleurgesteld worden. Met alle gevolgen voor je mentale gezondheid van dien. Probeer af en toe dus íets realistischer te zijn, om teleurstellingen te voorkomen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron| Bedrock

Beeld| iStock

d

Anne-Flore Muller

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden