Win kaarten voor de indrukwekkende opvoering van Carmina Burana

Deel dit artikel:

Zodra je de eerste klanken van dit muziekstuk hoort, gaat er vast een belletje rinkelen. Het gaat om O Fortuna, de opening van Carmina Burana van de Duitse Carl Orff. Het is een van de bekendste werken van dit muzikale genie en is al in veel films en reclames gebruikt. Ook kun je de opening terughoren in verschillende moderne hits. Wil je deze bijzondere compositie in z’n geheel horen, uitgevoerd door een toporkest? Grijp dan nu je kans. Wij mogen 20x 2 kaarten weggeven voor een prachtige uitvoering van Orffs magistrale meesterwerk. Dat wil je niet missen!

Opzwepend muziekstuk

De inspiratie voor Carmina Burana (1937) kwam voornamelijk van Latijnse en Duitse liederen van rondtrekkende monniken en studenten uit de dertiende eeuw. Zij zongen over het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven als reactie op de strenge en vrome idealen van de katholieke kerk. De opzwepende muziek en de voortstuwende ritmes maken van Carmina Burana een stuk van epische proporties. Het resultaat is krachtig en opzwepend, met een overweldigend geluid.

135-koppig orkest

Carmina Burana wordt opgevoerd door The New Romanian Symphony Choir & The International Symphony Orchestra, bestaande uit 135 getalenteerde muzikanten en vocalisten uit Lviv (Oekraïne) en Timisoara (Roemenië). Onder leiding van de Nederlandse dirigent Raymond Janssen brengt het gezelschap het muziekstuk op onnavolgbare wijze ten gehore. Hun vertolking van Carl Orffs magnum opus zorgde de afgelopen jaren wereldwijd voor staande ovaties.

Carl Orff

Carl Orff.

Carmina Burana

The New Romanian Symphony Choir & The International Symphony Orchestra.

Bekijk en beluister hieronder O Fortuna.

Bekijk en beluister hieronder Carmina Burana.

Kaarten winnen

Wij geven 20x 2 kaarten weg voor de uitvoering van Carmina Burana op 18 november 2017 om 15.00 uur in het World Forum Theater in Den Haag. Wil jij kans maken? Vul dan snel onderstaand winformulier in!

Kaarten kopen voor Carmina Burana met € 20 korting

Heb je niet gewonnen of geen tijd op 18 november? Carmina Burana wordt van 8 tot en met 18 november opgevoerd. Via Margriet koop je nu kaarten met € 20 korting. Kijk voor alle data en locaties op margriet.theaterclub.nl.

Ook interessant om te lezen

Bekijk ook

Ben je net op je werk of op een feestje, ontdek je een ladder in je panty. En helaas heb je er niet aan gedacht om een reserve-exemplaar in je tas te doen. Vervelend! Voorkom vanaf nu ladders met deze handige lifehack. Zo kan je panty tegen een stootje.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.