Vegetariërs opgelet: je kunt straks ook een ‘Vega Frick’ uit de muur trekken

Deel dit artikel:

Baal jij ook zo erg van het karige vegetarische aanbod in snackbars? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Het Limburgse bedrijf Flexitarian Bastards komt namelijk met een 100% vegetarische frikandel, genaamd de ‘Vega Frick’.

De Vega Frick zou precies hetzelfde smaken als een echte frikandel en bevat maar liefst drie keer minder calorieën dan de normale variant.

Aanzienlijk gezonder

Een normale frikandel bevat gemiddeld 224 kcal en 18 gram dierlijke vetten, terwijl de Vega Frick amper 74 kcal en 0,5 gram plantaardige vetten bevat. De Flexitarian Bastards richten zich voorlopig alleen nog op snackbars, maar hopen in de toekomst hun Vega Frick ook bij grotere retailers te kunnen aanbieden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De Vega Frick. Het paradepaardje van ons. 100%veggie – full of taste. Het beste alternatief op de markt van frituursnacks. En wat als je daarbij nog mooie inspiratie krijgt met aangepaste receptjes! De snacks van morgen voor de “people of tomorrow”. #VegaFrick #FlexitarianBastards #Veggie #Flexitarian #Snack #Frituursnack #MadeInLimburg #Yummy

Een bericht gedeeld door Flexitarian Bastards (@flexitarianbastards) op

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Flair.be
Foto | iStock, Instagram