null Beeld

Peggys BFF is een man: ‘Als er iets is, bel ik Brandon als eerste’

Als je beste vriend een man is, kan dat voor flink wat verwarring zorgen. Maar waarom zou je eigenlijk geen BFFs kunnen zijn met iemand van het andere geslacht? Peggy en Brandon laten zien dat dat zéker wel kan.

Peggy van Leeuwen (67) woont samen met Robert en is acht jaar dik bevriend met Brandon O’Dell (49, directeur Amsterdam Dinner Foundation) die is getrouwd met Rolf. Hun verbondenheid werd nog intenser toen bevriende collega’s omkwamen bij de MH17-ramp.

Waar hebben jullie elkaar leren kennen?

Peggy: “Op het werk. Ik zie het nog voor me. Brandon kwam de trap af, ik ging net omhoog. Ik viel zowat van de trap door zijn schoonheid. Wat een onwaarschijnlijk mooie jongen en die lange wimpers.. Ik riep meteen: hier kan ik wel mee verder.”

Brandon: “Het voelde meteen goed.”

Hoe lang hebben jullie samengewerkt?

Peggy: “Iets van vijf jaar. Nadat onze collega’s Joep Lange (aidsdeskundige) en Jacqueline Tongeren omkwamen bij de MH17-ramp, waren we nauw betrokken bij de oprichting van het Joep Lange Instituut (met als doel aids de wereld uit te helpen). We deelden de rouw, het was een intens verdrietige maar ook bijzondere periode. “

Lees ook:

Marja was bijna 50 toen ze uit de kast kwam: ‘Ik besloot dat ik ook geluk verdiende’

Hoe zouden jullie elkaar omschrijven?

Peggy: “Brandon is veel meer zen. Ik word heel rustig

van hem. Ik doe eerst voordat ik denk.”

Brandon: “En ik denk eerst voordat ik doe. Een ideale combinatie tijdens het samenwerkten, al botste het ook weleens. Maar altijd met respect voor elkaar.”

null Beeld

Typisch voor mijn BFF

Brandon: “Peggy is enorm gastvrij en heel genereus. Ze omarmt het leven en alle mensen om haar heen. Als ze iets doet, doet ze het met heel haar hart en voor de volle honderd procent.”

Peggy: “Brandon is niet alleen zen, maar ook stout. We hebben bijvoorbeeld ontzettende lol als we onze partners teasen en zij het niet echt doorhebben.”

Hoe vaak zien jullie elkaar?

Brandon: “We appen bijna dagelijks en zien elkaar zo om de week. Tijdens de corona lockdown hebben we niemand gezien, alleen elkaar. Achttien jaar geleden kwam ik vanuit Amerika naar Nederland. Ik heb hier geen verdere familie, maar Peggy is er altijd voor me. Ze voelt als een familielid. Ik kan altijd op haar rekenen.”

Wat doen jullie zoal samen?

Peggy: “We kunnen blijven kletsen over seks, drugs, en rock-’n-roll. We bespreken alles, nergens rust een taboe op. Met zijn vieren klikken we ook. Vaak pakken Robert en Rolf een krantje terwijl Brandon en ik het hoogste woord hebben. Als we gaan vaak varen, gaat mijn man zelden mee. Ik hoop dan altijd dat Rolf wil sturen, zodat Brandon en ik lekker kunnen beppen.”

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Tekst | Els Meyer

Beeld |Ester Gebuis

Dit artikel is verschenen in Margriet 41– 2020. Dit nummer ligt nu in de winkel! Met deze week: sprankelende herfst make-overs, lekker het bos in, een interview met Nelleke Noordervliet en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Marin Noomen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden