MT43 M43 lezen kijken luisteren Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

MT43 M43 lezen kijken luisteren Beeld

Net verschenen

De vrouwen van Het pauperparadijs

Geschiedenis | Suzanna Jansen vertelde in Het pauperparadijs haar familiegeschiedenis die grotendeels plaatsvond in het Drentse Veenhuizen, toentertijd een ‘armenkolonie’. In het net zo meeslepende De omwenteling beschrijft ze hoe het verderging met haar moeder die in 1981 opeens een schoon, droog laken buiten hing; destijds hét teken van de vrouwenbeweging. Een eeuw Nederlandse geschiedenis, ditmaal gezien vanuit het perspectief van de vrouw.
€ 23,99 (AmboAnthos).

Hoe ga je om met long covid?

Gezondheid | Long covid wordt ook wel een schaduwpandemie genoemd. Bijna tien procent van de coronapatiënten blijft na besmetting last houden van intense moeheid, hoofdpijn, kortademigheid, en andere klachten. Helaas is er nog weinig bekend over de oorzaak en behandeling van long covid. Deze praktische zelfhulpgids is geschreven door experts van de post-covidkliniek in Oxford. Ook long covid-patiënten hebben hun steentje bijgedragen.
€ 22,99 (Kosmos).

Wie drijft daar in het meer?

Thriller | In Het laatste feest, het eerste deel van Clare Mackintosh’ veelbelovende reeks rond rechercheur Ffion Morgan, wordt zij geconfronteerd met een samenzweerderige sfeer in het kleine dorp in Wales waar zij thuis is. Dat maakt het oplossen van de moord op de eigenaar van dure vakantie-huizen extra ingewikkeld voor Ffion. En dan heeft ook nog eens idereen een motief. maar wie heeft het gedaan?
€ 21,99 (De Fontein).

MT43 M43 horizontale lijn blauw Beeld
MT43 M43 lezen kijken luisteren Beeld

3x dierendag

 1. Over kattenkwaad & probleempoezen
  Katten lijken makkelijke huisdieren, maar er zijn ook verdraaid lastige types bij. Hoe pak je zo’n ongrijpbaar poezenbeest op de juiste manier aan? De kattentherapeut biedt hulp.
  Eerste hulp bij kattenkwaad door Joline de Jaegher met illustraties van Mariska Gewald € 17,99 (Lannoo).
 2. Over een niet vermiste hond
  In dit hilarische prentenboek loopt hond Buddy weg van huis. Maar dan ziet hij zijn baasje met een nieuwe hond. Wacht even, dat was niet de bedoeling!
  Ik ben niet vermist door Kashelle Gourley en Skylar Hogan € 14,99 (BBNC-jeugd).
 3. Over leuke honden- en poezenfeitjes
  Waarom laten katten vrijwel nooit windjes en honden wel? Waarom poept een hond met z’n snuit richting noorden? In Katologie (of Hondologie) staan de grappigste feiten.
  Katologie & Hondologie door Stefan Gates € 15 (MUS).
MT43 M43 horizontale lijn blauw Beeld
MT43 M43 lezen kijken luisteren Beeld

Albums

Muzikaal talent

De eigenzinnige Amerikaanse singer-songwriter Jesca Hoop begon haar muzikale carrière met een optreden als het kindermeisje van de kinderen van wereldster Tom Waits. Hij herkende haar muzikale talent. Daarna zong ze in de band van Peter Gabriel. Inmiddels is Order of romance alweer Jesca’s negende soloalbum. Waar haar vorige ingetogen album werd geroemd om zijn folk-invloeden, geven blazers het geluid op haar nieuwste plaat weer een heel nieuwe impuls.
Order of romance is nu verkrijgbaar.

Film

Tweede kans

In deze romantische komedie spelen George Clooney en Julia Roberts twee gescheiden ouders met een gezamenlijke missie. Hun smoorverliefde dochter Lily (Kaitlyn Dever) wil halsoverkop gaan trouwen met een man uit Bali. Aangezien de exen zelf ooit te ondoordacht in hun eigen huwelijksbootje stapten, willen ze hun dochter voor dezelfde grote fout behoeden. Ze reizen af naar een exotisch Indonesisch eiland voor een mooi verhaal over tweede kansen.
Ticket to paradise, nu in de bioscoop.

Winnen!
WE GEVEN 10X 2 BIOSCOOPKAARTJES VOOR TICKET TO PARADISE WEG. Kans maken? Vul dan het winformulier in op margriet.nl/winnen.

MT43 M43 horizontale lijn blauw Beeld
MT43 M43 lezen kijken luisteren Beeld

3x nieuwe documentaires in de bios

 1. Napoleon en kunst
  Acteur Jeremy Irons is gek op kunst. Keizer Napoleon Bonaparte was dat ook. Hij begreep al jong de waarde ervan en was geboeid door de schoonheid. Met de beste internationale kunsthistorici onderzoekt Irons in Milaan en Parijs de relatie tussen Napoleon en kunst.
  Napoleon in the name of art, nu in de bioscoop.
 2. Spirituele naaktslak
  Op dierendag gaat deze tragikomische film van Johan Kramer in première. Hij laat met vertederende portretten zien hoe de onafscheidelijke band tussen huisdieren en hun kleurrijke baasjes kan zijn. Hierin komen onder meer eigenzinnige naaktkatten en een dansende hond en een spirituele naaktslak voorbij. Maar ook thema’s als eenzaamheid, troost en verlies.
  M’n beessie en ik, vanaf 4 oktober in de bioscoop.
 3. Hoognodig in gesprek
  Ondanks de veroordeling van oud-president Desi Bouterse in 2019 lukt het veel Surinamers niet om de turbulente jaren tachtig een plek te geven. In deze persoonlijke documentaire gaat filmmaker Ananta Khemradj (32) op onderzoek uit. Hoe moet haar generatie verder in de nasleep van de Decembermoorden?
  Beste meneer Bouterse, nu in de bioscoop.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden