Michelle Obama wil Meghan Markle deze goede raad geven

Deel dit artikel:

Michelle Obama en Meghan Markle zijn allebei in een klap wereldberoemde vrouwen geworden. Michelle als de first lady van Amerika en vrouw van Barack Obama, Meghan als actrice, maar vooral als de vrouw van prins Harry.

Die roem is niet altijd gemakkelijk. Sterker nog: het is loodzwaar, weet Michelle. Nu zij geen first lady meer is en kan zeggen wat ze wil, geeft ze Meghan, wier leven dit jaar na de royal wedding natuurlijk volledig op z’n kop is gaan staan, graag goede raad.

Neem de tijd

“Meghan heeft net als ik vast nooit gedroomd van een leven als dit,” vertelt Michelle in een interview met Good Housekeeping. “De druk die je jezelf oplegt of door anderen krijgt opgelegd, kan heftig zijn. Dus mijn beste advies zou zijn om de tijd te nemen en geen overhaaste beslissingen nemen.”

Gevangenis

In haar boek Mijn verhaal (Becoming), omschrijft Michelle dat het Witte Huis voor haar als een gevangenis voelde. Toch heeft ze het voor zichzelf in het begin goed aangepakt, vindt ze: “De eerste maanden in het Witte Huis bekommerde ik me vooral om mijn dochters, hun school en dat ze vrienden maakten voordat ik me op m’n werk stortte. Ik denk dat dat oké, goed zelfs, is om te doen.” En dat zou volgens haar dus ook een goed idee voor Meghan in Engeland zijn.

Eigen geluk

Ook adviseert Michelle Meghan om dicht bij zichzelf te blijven. “Meghan kan een grote invloed uitoefenen op anderen én op haar eigen geluk als ze iets doet wat haar na aan het hart ligt.” Dat advies lijkt Meghan allang ter harte genomen te hebben: eerder dit jaar bracht ze namelijk een kookboek uit in samenwerking met vrouwen die getroffen zijn door de brand in de Grenfell-toren in Londen. En laat Meghan nou dól zijn op eten en koken. Ook maakt ze zich, net als Michelle, wereldwijd hard voor de rechten van vrouwen.

Bron | Good Housekeeping
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief