Stafleden Kensington Palace klappen uit de school over ‘divagedrag’ Meghan Markle

Deel dit artikel:

Sinds de royal wedding van Meghan en Harry hebben al drie stafleden van Kensington Palace hun vertrek aangekondigd. Een plus een is twee?

De Britse tabloids zien namelijk een wel heel sterk verband tussen de komst van Meghan in het Britse koningshuis, verhalen over de hoge eisen die zij aan mensen om haar heen stelt en het vertrek van drie zeer gewaardeerde stafleden.

Diva Meghan, chagrijn Harry

Twee van de stafleden die vertrekken, privésecretarissen Samantha Cohen en eerder al Edward Lane Fox, werkten al zeventien jaar voor de Britse royals. Samantha kreeg dit jaar de taak om Meghans rechterhand te worden en regelde van alles omtrent de royal wedding. Dat ging volgens bronnen van royalty-expert Robert Jobson gepaard met zo veel stress, dat Meghan divagedrag vertoonde en Harry kribbig tegen het personeel deed. In zijn boek Charles at seventy, schrijft Jobson dat de prins op een gegeven moment met een verheven stem gezegd zou hebben: “Wat Meghan wil, moet ze krijgen.”

Tiara

Goed, nou kunnen wij ons voorstellen dat er bij zo’n immense bruiloft waar bijna de hele wereld naar kijkt best wat stress komt kijken. En dus snappen wij die gespeculeerde kribbigheid van Harry ergens wel. Maar volgens de Britse krant Daily Mail ging het divagedrag van Meghan volgens insiders zo ver, dat Queen Elizabeth Harry erop aansprak. Meghan zou namelijk een bepaalde tiara willen die Elizabeth niet aan haar uit wilde lenen. En toen zou de koningin gezegd hebben: “Meghan kan niet altijd krijgen wat ze wil. Ze draagt de tiara die ik haar geef.”

Anti-Meghan

Kensington Palace heeft zelf nog niks losgelaten over het vertrek van het personeel. En aangezien wij verder natuurlijk geen idee hebben wat zich achter de deuren van het paleis afspeelt, is het niet eerlijk om op basis van geruchten een conclusie te trekken over Meghan – die in ieder geval heel sympathiek overkomt. Sommige Britten zijn in elk geval al wel klaar met de kersverse Duchess. “Prins William mag zo blij zijn met een nette vrouw als Kate,” klinkt het bijvoorbeeld op social media. En: “Wanneer is het tijd om tegen Harry te zeggen: ‘We hebben je gewaarschuwd’?”

Bron | Daily Mail
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.