Kinderen Peter R. de Vries spreken emotionele slachtofferverklaring uit  Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

Kinderen Peter R. de Vries spreken emotionele slachtofferverklaring uit

Maandag 7 juni is de de inhoudelijke behandeling van het proces tegen de twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries begonnen. De kinderen van de misdaadverslaggever hielden in de rechtbank een emotioneel betoog over hun vader. Dochter Kelly sprak rechtstreeks tegen de verdachten en zoon Royce tegen de rechtbank.

Beiden verdachten waren maandag in de rechtbank aanwezig. Op verzoek van de nabestaanden keken de verdachten Kelly en Royce aan tijdens hun betoog. Royce wilde zich eerst ook richten tot de verdachten, maar besloot dat toch niet te doen. “Aanvankelijk wilde ik me richten tot de verdachten om mijn verdriet en boosheid te uiten of een snaar bij hen te raken. Maar inmiddels weet ik dat dat volkomen zinloos is. Woorden hebben geen enkel effect.”

‘Hij was er altijd voor ons’

Vervolgens vertelde hij tegen de rechtbank en de andere aanwezigen wat voor man Peter R. de Vries was. “Mijn vader was een harde werker, waar de werkweek niet stopte na 40 uur. Hij was er altijd voor ons.”

“Mijn vader was een opa die iedere week bij mij en Kelly langs kwam om tijd met de kleinkinderen door te brengen. Hij was een vader, opa en echtgenoot die altijd voor ons klaarstond. Hij was onze rots in de branding. Zo was hij dat ook voor nabestaanden, slachtoffers en ieder die in de verdrukking zat en een beroep op hem deed. Ik ben ervan overtuigd dat als de verdachten op 6 juli mijn vader om hulp hadden gevraagd, hij die hulp had geboden, maar in plaats daarvan haalden ze de trekker over”, vertelt hij emotioneel.

‘Kostte veel meer levens’

Na het emotionele betoog van Royce, richtte Kelly zich wel tot de verdachten. Ze haalde het boek ‘Een moord kost meer levens’ aan. “De moord die jullie hebben gepleegd, kostte niet alleen het leven van mijn vader, maar veel meer levens. Onze levens, zijn familie, geliefden, zijn vrienden en zijn collega’s die hem voor altijd moeten missen. De nabestaanden van vele kindermoorden en verdwijningen die nu niet meer dankzij zijn doorzettingsvermogen kunnen vasthouden aan hoop”, vertelt Kelly.

“Jouw zoon, Delano, jouw kinderen, Kamil. Kinderen die geconfronteerd gaan worden met wat jullie hebben gedaan. Ook dat hebben jullie op je geweten. Mijn vader zal voor altijd de geschiedenisboeken ingaan, net als jullie. Maar over mijn vader zullen ze schrijven dat hij een held was”, aldus Kelly.

Bron / RTL Nieuws

Sanne van De WeteringBrunopress
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden