Huh? Blijkbaar hangen we kerstlichtjes altijd al verkeerd op

Deel dit artikel:

Heb jij al een kerstboom in huis? Nu de sint weer is vertrokken naar Spanje, kunnen de kerstballen, -slingers en -hangers van zolder. Al zul je de kerstlichtjes dit keer waarschijnlijk anders ophangen.

Zit je elk jaar weer te worstelen met de kerstlichtjes? En is het al meerdere keren voorgekomen dat het snoer nét iets te kort is? De manier van ophangen kan een wereld van verschil maken.

Lichtjes verticaal ophangen

Door de lichtjes verticaal in de boom te hangen in plaats van horizontaal in cirkels, heb je er veel minder nodig. Dat is trouwens niet het enige voordeel. Want door de verlichting van boven naar beneden op te hangen, raakt het snoer ook nog eens niet in de knoop. Halleluja!

Zo ga je te werk

Begin bovenaan met het uiteinde van de kerstlichtjes, dat geen stekker heeft. Vanaf dat punt kun je het snoer verticaal ophangen. Verplaats vervolgens het snoer een paar centimeter opzij en rijg het dan weer naar boven. Dit herhaal je tot de hele boom is voorzien van gezellige lampjes. Ging de uitleg te snel? Hieronder kun je zien hoe het moet:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Getting lit this weekend? Here’s the best way to do it! #Repost @todayshow with @repostapp ・・・ Getting ready to decorate your Christmas tree? Here are some tips for getting the ultimate sparkle and shine from your Christmas tree lights! Go to TODAY.com/Home for more info. #Christmas #ChristmasTree #TODAYHome #🎄

Een bericht gedeeld door FRANCESCO BILOTTO (@fbbnyc) op

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Women’s Health
Beeld | iStock