Hitmusical Evita komt terug naar Nederland!

Deel dit artikel:

Als wij zingen ‘Don’t cry for me Argentinaaa’, zing je vast direct mee. Tien jaar geleden was de musical Evita namelijk een hit in Nederland en nu is hij weer terug! Brigitte Heitzer kruipt opnieuw in de hoofdrol waardoor het weer een geweldige voorstelling zal worden.

De musical Evita vertelt het levensverhaal van de Argentijnse Eva Duarte (Brigitte Heitzer.) Ze groeit op in een arm gezin. Op 15-jarige leeftijd verhuist ze met de hulp van een tangozanger naar de grote stad Buenos Aires. Hier probeert Eva haar grote droom waar te maken: actrice worden.

Evita, een mythe

Eva ontmoet in Buenos Aires haar toekomstige man Juan Perón. Hierdoor neemt haar leven een drastische wending. Perón wordt na twee jaar president waardoor Evita niet alleen First Lady wordt, maar ook nog eens de machtigste vrouw van Argentinië. Eva besluit zich vanaf dat moment in te zetten voor burgers die kampen met problemen rondom lonen en sociale zekerheid. De burgers adoreren Eva vanwege haar inzet en noemen haar Evita, wat ‘Evaatje’ betekent. De elite kon Evita’s bloed echter wel drinken. Zij keken op haar neer vanwege haar afkomst en gebrek aan opleiding.

De musial Evita laat een vrouw zien die ondanks veel tegenslagen toch tot het uiterste gaat en ondanks het feit dat ze jong stierf, nog steeds een mythe is…

Koop nu je tickets

De musical Evita gaat op 22 oktober in première. Het belooft een meeslepende, spectaculaire avond vol muziek, emoties en sentiment te worden.  Wil je de beste rang en stoelen? Bestel dan snel je tickets via de Theaterclub van Margriet!

Beeld | Roy Beusker

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.