Margriet logo
Maanhoroscoop Beeld Redactie Margriet
Beeld Redactie Margriet

PREMIUM

‘Het kan even moeite kosten om je erop in te stellen, maar het zal toch een fijne dag worden’

De maan zorgt voor onverwachte visite of andere verrassingen die leuk zijn, maar die wel jouw gevoel van orde en regelmaat omver gooien.

Vrijdag 22 april 2022 - Maan in Schorpioen om oppositie Mercurius

Nu Maan in Steenbok staat wil je het liefst dat het thuis strak georganiseerd is, dat iedereen op tijd aan tafel zit en dat de rommel is opgeruimd. Je wilt je ook kunnen concentreren op je werk. Maar Uranus gooit op een vrolijke manier roet in het eten. Hij zorgt voor onverwachte visite of andere verrassingen die leuk zijn, maar die wel jouw gevoel van orde en regelmaat omver gooien. Het kan even moeite kosten om je erop in te stellen. Dan kun je wat onderkoeld reageren als een vriendin voor de deur staat. Toch zul je zien dat het een fijne dag wordt.

Vrouwelijke cyclus en de Maan

De Maan maakt een cirkel van 28 dagen rond de aarde. Zou het toeval zijn dat dit net zo veel dagen zijn als de vrouwelijke cyclus? Zou dat de reden zijn dat veel vrouwen een speciale band voelen met de Maan en rond Volle Maan onrustig of emotioneel zijn?

Astrologen zeggen van wel. Dat er samenhang is tussen de Maan en wat er op aarde gebeurt en dat de Maan hoort bij vrouwen en vrouwelijkheid, bij vruchtbaarheid en het moederschap.

De Maan passeert de sterrenbeelden van de Dierenriem

In de 28 dagen dat de Maan rond de aarde cirkelt, passeert zij de 12 sterrenbeelden van de Dierenriem. Van Ram via Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Weegschaal, Maagd, Boogschutter, Schorpioen, Waterman, Steenbok tot Vissen. Onderweg maakt ze contact met de planeten. De ene keer is dat contact prettig, de andere keer is er wat strijd.

Dat heeft invloed op de energie van de Maan. Omdat we met die energie verbonden zijn, zou dat een reden kunnen waarom je stemming verandert. En waardoor je je de ene dag vrolijk voelt en de volgende dag neerslachtig.

Maanhoroscoop

Voor Margriet onderzoekt astroloog Lucia Corsiero de positie van de Maan op elke dag van de week. Zij ontcijfert een boodschap die de Maan voor ons heeft. Die boodschap is ongeveer 12 uur geldig vanaf het aangegeven tijdstip.

Over astroloog Lucia Corsiero

De Nederlandse astroloog Lucia Corsiero (53) ontdekte 33 jaar geleden hoeveel wijsheid er verborgen zit in de sterrenhemel en de planeten. Ze volgde een opleiding astrologie aan het Parapsychologisch Instituut van de Universiteit Utrecht. Inmiddels heeft Lucia talloze mensen geholpen om grote én kleine levensvragen te begrijpen. Dagelijks schrijft ze voor Margriet de Maanhoroscoop.

Meer horoscopen?
Lees ook je daghoroscoop
En check hier je weekhoroscoop

LuciaRedactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden