Grote borsten? Zó voorkom je huidirritatie met warm weer

Deel dit artikel:

Plakborsten, huidirritatie en soms ook vervelende luchtjes: grote borsten zijn bepaald geen pretje met dit warme weer. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je boezem deze zomer iets minder ongemak veroorzaakt?

Hier een paar handige tips.

1. Ga voor katoenen beha’s

De meeste lingeriesetjes zijn gemaakt van polyester of viscose. Dat zijn zweetstoffen die je met dit warme weer juist wilt vermijden. Ga in plaats daarvan voor katoenen exemplaren, zodat je minder snel zweet en je huid beter kan ademen.

2. Liever geen vulling

Hoewel een beetje extra vulling je kan helpen tegen de zwaartekracht, zorgt het er in de zomer ook voor dat je alleen maar extra zweet. Zeker als de vulling ook nog eens gemaakt is van synthetisch materiaal. Laat die vulling in je beha dus lekker achterwege.

3. Gebruik deodorant

Klinkt misschien gek, maar helpt vaak wel: gebruik een deoroller onder en tussen je borsten, zodat je minder snel transpireert. Daarnaast helpt het tegen nare luchtjes.

4. Een beetje talkpoeder

De wrijving van je borsten en het zweet kunnen ervoor zorgen dat je huid flink geïrriteerd raakt. Als je daar veel last van hebt, kan het helpen om ’s ochtends wat talkpoeder onder je borsten aan te brengen.

5. Koud kompres

Ook lekker aan het einde van de dag: trek je beha uit en maak een koud kompres. Wikkel wat ijs in een dunne katoenen handdoek of washand en leg die gedurende vijf tot tien minuten over het aangetaste gebied. Je zult merken dat je meteen verlichting voelt!

6. Maandverbandje

Wist je dat er maandverbandjes bestaan voor onder je oksels? Deze ‘okselpads’ nemen zweet op, waardoor je minder snel last krijgt van zweetplekken. Je kunt de pads ook gewoon prima onder je borsten je plakken of in je beha.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | HLN, Mens en Gezondheid
Beeld: iStock