Er komt een ui die je niet meer aan het huilen maakt

uien snijden, huilen

Deel dit artikel:

Ben jij er ook zo klaar mee dat je elke keer tijdens het uien snijden in snikken uitbarst? Dan hebben we goed nieuws voor je: er komt een ui op de markt waarbij je tranen wegblijven. 

Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Het duurde dan ook wel een lange tijd voordat onderzoekers ‘m wisten te ontwikkelen. Dertig jaar hebben de genieën van Bayer erover gedaan. Door het kruisen van bestaande uienrassen ontstond uiteindelijk de ‘sunion’, de ui die je niet laat huilen. Een leuk voordeeltje (vinden wij) is dat de nieuwe ‘no cry’-ui zoeter en krokanter is dan de gewone. Eigenlijk is het het kleine zusje van de uienfamilie!

Waarom huilen we?

Wil je ook weten hoe het komt dat je (nu nog wel) moet huilen zodra je een ui opensnijdt? Daar hebben we in dit artikel aandacht aan besteed. Helaas weten we nog niet zeker of de nieuwe ui ook op de Nederlandse markt komt, in elk geval is hij vanaf maart in de Amerikaanse schappen te vinden.

Bron | metronieuws.nl
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Lees ook

Zo zijn je aardappelen sneller klaar
Taart aansnijden: we deden het al die tijd verkeerd!
Welke kaassoort is de meest gezonde keuze?

Bekijk ook

Lieke Beemsterboer

Lieke Beemsterboer