Drink je witte wijn al die tijd al verkeerd?

Deel dit artikel:

Is ‘hoe kouder, hoe beter’ je motto als het gaat om witte wijn? Dan is er slecht nieuws voor je: witte wijn smaakt veel minder lekker als je deze van tevoren koelt.

De meeste sommeliers zijn het er dan ook over eens dat je witte wijn het best iets warmer kunt drinken.

Meer aroma’s

“Geen enkele wijn mag koud worden geschonken, zelfs geen witte wijn,” vertelt Patrick Cappiello, die in 2014 werd uitgeroepen tot sommelier van het jaar. Volgens hem is het een kwestie van chemie: “Hoe kouder de wijn, hoe meer moleculen er krimpen. Schenk je de wijn iets warmer, dan komen er meer aroma’s vrij,” legt hij uit aan de The Huffington Post.

Ideale temperatuur

Maar maak je geen zorgen: je mag witte wijn wel een beetje fris serveren. De beste temperatuur hiervoor is tussen de 7 en 12 °C. Bij een temperatuur onder de 6° (zoals in de meeste koelkasten) zul je maar weinig proeven. Wist je trouwens dat je een wijnglas het best bij de steel kunt vasthouden? Zo krijgt het glas niet de kans krijgt om warm te worden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Grazia
Foto | iStock