Dít zijn de winnaars van de Kinderjury (de publieksprijs voor kinderboeken) Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dít zijn de winnaars van de Kinderjury (de publieksprijs voor kinderboeken)

Het eerste Grote Kinderjury Feest vond vandaag plaats! Ruim 52.000 kinderen brachten hun stem uit op een kinderboek, in verschillende leeftijdscategorieën. Margriet vertelt je welke boeken de grote winnaars van dit jaar zijn.

Perfect voor alle voorlees-opa’s en -oma’s!

Dit zijn de leukste kinderboeken (volgens de Kinderjury)

De Kinderjury is misschien wel de leukste boekenprijs van het jaar: kinderen bepalen dan zelf wat hun favoriete boek is. Er zijn twee leeftijden onderverdeeld: kinderen van 6 tot en met 9 jaar, en kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Vandaag werden de prijzen uitgereikt.

De Magische Halsband

In de eerste categorie viel het boek De Magische Halsband van Rutger Vink en Thomas van Grinsven in de prijzen. De twee schrijvers zijn YouTubers, en zijn geliefd onder kinderen door heel Nederland. Dit boek is hun eerste kinderboek, in een serie genaamd De avonturen van Rutger, Thomas en Paco. Hoewel het pas in september 2021 verscheen, zijn er nu al ruim 55.000 exemplaren van het boek over de toonbank gegaan. Je kunt dus wel zeggen dat het een populair boek is, en dat wordt nu nog eens bevestigd door de 52.000 kinderen die hun stem uitbrachten en massaal voor dit boek kozen.

Mus & Kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken

Ook de wat oudere kinderen mochten stemmen op hun lievelingsboek: in de categorie van 10 tot en met 12 jaar won schrijver Kevin Hassing met zijn boek Mus & Kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken. Schrijver Hessing is onder ons vooral bekend van zijn acteerwerk voor bijvoorbeeld GTST en Centraal Medisch Centrum, maar de kinderen kennen hem van zijn razend populaire boekenserie over Mus & Kapitein Kwaadbaard.

RedactieGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden