Margriet logo
Volle maan Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit kun je merken van de volle maan in maart

De volle maan in het voorjaar is één van de meest krachtige. Dit keer staat die in het teken van de maagd. Dinsdag 7 maart om 13:40 is het zover, wat kunnen we verwachten? We vroegen het astroloog Johanna Blok.

1. Tijd om orde te scheppen!

‘Maart roert zijn staart’ laat je deze maand liever niet tot werkelijkheid komen. Bij onrust voelen we ons extra ongemakkelijk in maart. Volgens astroloog Johanna Blok komt dit omdat we deze maand extra behoefte hebben aan orde. Bij orde voelen we ons veilig, en veilig zijn is fijn.

Een mooi moment om dus eindelijk eens aan die grote schoonmaak te beginnen of je kast op te ruimen. Daarna zul je je heerlijk voelen. Vraag Vissen niet om je hierbij te helpen: dit sterrenbeeld heeft namelijk geen behoefte aan orde en dit kan nog eens de nodige spanningen opleveren.

2. Kruip uit je winterschulp

Niet alleen januari staat in het teken van evalueren en je klaarmaken voor een nieuw begin, ook in maart is dit een belangrijk onderwerp. De volle maan stimuleert ons klaar te maken voor de lente en uit onze schulp te kruipen. Sta eens stil bij dingen waar je hart écht van volloopt, dingen waarmee jij jouw lente- en zomermaanden wilt vullen.

Schrijf op waar je dankbaar voor bent, waar je liever afstand van doet en waar je de komende maanden nog werk van wilt maken.

3. Pak je kansen

Volgens Johanna Blok staat de volle maan van 7 maart het dichtst bij het voorjaarspunt van 21 maart: dit maakt het een van de meest krachtige manen van het jaar. Bij deze maand hoort levenslust, enthousiasme en opwinding. Misschien heb je het al gemerkt, de eerste zonnestralen komen tevoorschijn en je ziet een glimp van nieuwe ideeën en frisse kracht.

Een mooi moment om je kansen te pakken: ga aan de slag met iets wat nog steeds op je bucketlist staat, ga het gesprek aan met die leuke buurman; wie weet wat de lente je zal brengen dit jaar.

Boya ScheversGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden