Ook The Voice-slachtoffers in team Anouk Beeld ANP Foto
Beeld ANP Foto

Anouk: “Ook in mijn The Voice-team slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag”

Het onderzoek naar seksueel overschrijdend gedrag bij tv-programma The Voice loopt al maanden. Nu blijkt dat er ook in team Anouk slachtoffers zijn geweest. Dat vertelt de voormalige coach in Vrouw.

De zangeres zou hier na de veelbesproken BOOS-uitzending achter zijn gekomen.

Anouk: “Ook in mijn team waren er The Voice-slachtoffers”

Begin dit jaar zaten miljoenen Nederlanders aan hun laptop gekluisterd, voor de inmiddels welbekende BOOS-aflevering waarin bekend werd dat er jarenlang sprake was van seksueel grensoverschrijdend bij de talentenjacht. Er werd door slachtoffers aangifte gedaan tegen onder anderen coach Ali B en bandleider Jeroen van Rietbergen. Hoewel een handvol slachtoffers op dat moment zelf naar het YouTube-programma onder leiding van Tim Hofman stapten, blijken er na de uitzending nog veel meer vrouwen slachtoffer te zijn geworden. Zo ook in team Anouk. Dat vertelt de zangeres en voormalig coach bij de talentenjacht in een interview aan Vrouw.

Twee slachtoffers in team Anouk

Direct na de uitzending van BOOS besloten Anouk en haar team onderzoek te doen onder haar eigen kandidaten, zo meldt ze in het interview. Daaruit kwam, voor de coach, schokkend nieuws: ook in haar team waren er slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Van alle kandidaten die door de seizoenen heen in haar team zaten, kregen twee vrouwen ermee te maken. “Erg dat ik daar nooit weet van heb gehad”, aldus Anouk. Om welke (oud-)kandidaten het gaat, is niet bekend.

Anouk over The Voice-schandaal

In het interview met Vrouw is Anouk open over haar ervaring met de talentenjacht. Kritiek schuift ze niet onder stoelen en banken, al voelt ze zich ook schuldig dat ze zelf niks merkte van de misstanden. Over Ali B en Jeroen Rietbergen, de twee mannen waar aangifte tegen is gedaan, vertelt ze het volgende: “Het zijn mannen die ik graag mocht. Met Jeroen had ik veel contact over de muziek en zo. Dat lijntje is kort, net als met Ali. Tegelijk denk ik: waarom was dit nodig? Je hebt geld, gaat graag naar Dubai. Huur daar eens per maand een boot met sekswerkers en leef je uit! Dit is net zoiets als een leraar of sportcoach: het kán niet. Waar ik ook zo kwaad over ben: terwijl mensen dus wisten dat dit aan de hand was, want er was blijkbaar al een officiële berisping geweest, heb ik meegeholpen om meisjes te ronselen voor dat programma.”

Reactie na BOOS-uitzending

Dat de talentenjacht direct na de BOOS-uitzending stop werd gezet, kwam voor niemand als verrassing. Ook niet voor de mannen die schuldig zijn aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, als we Anouk mogen geloven. Volgens haar wisten zij meteen dat het over hen ging: “Hij zei iets van: ‘Misschien heb ik er ook wel mee te maken, er is een meisje dat aangifte tegen me heeft gedaan.’ Verder wist hij niet over wie of waarover het ging, zei hij. Toen dacht ik al: ik weet niet of hij helemaal open met me is. Daarna belde ik Jeroen Rietbergen, die was duidelijk en zei: ‘Ik heb ermee te maken, voor mij is het over.’”

Bron | Vrouw

RedactieANP Foto
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden