Margriet logo
null Beeld EM-Press/ROTAPOOL/PvK
Beeld EM-Press/ROTAPOOL/PvK

Zó gaat het coronaproof Koningsdag-programma van de Oranjes eruit zien

Morgen is het zo ver: Koningsdag, maar nog nét in lockdown. Koning Willem-Alexander viert zijn 54e verjaardag dan ook bescheiden, maar dit jaar wel buitenshuis. Het wordt een feestelijk, coronaproof Koningsdagprogramma.

De Koninklijke familie zal de zonnige dag in Eindhoven vieren.

Karavaan van oude en nieuwe auto’s

Koningsdag wordt dit jaar om 11.00 uur geopend met een karavaan van oude en nieuwe auto’s. Koning Willem-Alexander zal voorop rijden in een oude DAF. Deze werd speciaal voor Juliana en Bernhard in de jaren vijftig gemaakt. Koningin Maxima volgt in een hightech Lightyear. De drie prinsessen zullen ook worden verdeeld over de auto’s.

Digitale selfie-straat

Na de toertocht met oude en nieuwe auto’s loopt het koninklijk gezin door een digitale selfie-straat naar het water. Op het water bevindt zich een groot podium waarop een spectaculaire verrassingsact te zien zal zijn. Wie gaat optreden is niet bekendgemaakt. Wel zou het om grote namen gaan.

High Tech Campus

Het programma gaat verder op de High Tech Campus waar het gezin welkom wordt geheten in een speciale studio. Oud-Jakhals Isolde Hallensleben en cabaretier Leon van der Zanden ontvangen het gezin en presenteren de live televisie-uitzending. Het koninklijk gezin maakt kennis met een aantal Eindhovense innovaties. Ook spelen ze een regioquiz tegen vier andere bekende gezinnen.

Lees ook:

Paleis roept ouderen op om een brief te sturen naar koning Willem-Alexander

Hooverrace

Techbedrijf ASML heeft speciaal voor Amalia, Alexia en Ariane een hooverrace georganiseerd. De zussen racen tegen elkaar op een stofzuigermoter op een curlingbaan. Het bedrijf hoopt op deze manier meer meiden te interesseren voor de techbranche. Daarna schuiven de drie prinsessen aan in de Orange Room, waar ze van Robert van Beckhoven de perfecte oranjetompouce krijgen, en waar Addy van de Krommenacker de kleding van de koningin en prinsessen becommentarieert.

‘Operatie Koning’

Het koninklijk gezin zal ook stilstaan bij de coronacrisis. Dit doen ze door middel van ‘operatie koning’. Dit is een show in augmented reality die eindigt met een optreden van de koninklijke familie. Op deze manier wil het gezin een eerbetoon brengen aan alle zorgmedewerkers.

Finalestuk

Om 13.00 uur wordt Koningsdag in Eindhoven afgesloten met een finalestuk waarbij dans en drones samenkomen. Het koninklijk gezin zal daarna weer per DAF en Lightyear vertrekken.

Koningsdag buiten het paleis

Vorig jaar was het de eerste Koningsdag die we in tijden van corona vierden. Ook toen werd met behulp van digitale verbindingen geproost op de koning. Maar een belangrijk verschil met dit jaar: de Oranjes bleven toen thuis, en gaven een bijzonder kijkje in paleis Huis ten Bosch. Met de nodige voorzorgsmaatregelen en een slag om de arm wil het Koningshuis het er dus op wagen om weer buitenshuis een klein feest te vieren.

Bron | Koninklijk Huis, Koningsdag Eindhoven, NOS , RTL Boulevard

Beeld | Brunopress

Lichelle RoozeboomEM-Press/ROTAPOOL/PvK

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden