Margriet logo
null Beeld

Vandaag is rood: dit trek je aan voor Dress Red Day

Mocht je je afvragen waarom je buurvrouw, collega’s en vriendinnen vandaag iets roods aanhebben: het is Dress Red Day. Dit is de dag die de Hartstichting uitriep om aandacht te vragen voor het vrouwenhart. Niks roods in de kast? We hebben de oplossing!

Hartziekten bij vrouwen vaak over het hoofd gezien

Hart- en vaatziekten vormen nog steeds een van de belangrijkste doodsoorzaken onder vrouwen. De reden hiervoor is dat hartproblemen bij vrouwen vaak moeilijk te herkennen zijn, moeilijker dan bij mannen. Signalen dat er iets mis is met het hart zijn bij vrouwen vaak anders dan bij mannen. De Hartstichting vraagt elk jaar op 29 september, Dress Red Day, extra aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Veel vrouwen gaan vandaag dus in het rood gekleed.

Niks roods in de kast? Of even geen inspiratie? Hier shop je de leukste spullen die je vandaag voorzien van een rood tintje.

Lees ook

Als mijn klachten eerder waren erkend, had het niet zo ver hoeven komen’

Zo herken je een ‘stille’ hartaanval

Bekijk ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden