Margriet logo
null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Twitter barst los over de letter ‘X’, want hoe schrijf jij ‘m?

Iedereen heeft een ander handschrift, maar de manier waarop je de letter 'X' schrijft kan onderling niet zo verschillen, toch? Nou, wel dus.

Dat blijkt wel uit de reacties op een afbeelding op Twitter, waarop te zien is dat je de 'X' op minstens acht (!) verschillende manieren kunt schrijven.

Links- of rechtshandig

De populairste opties zijn volgens degene die de hele discussie begonnen is nummer vijf, zes, zeven en acht. Sommigen denken dat het te maken moet hebben met of je links- of rechtshandig bent. "Ik ben rechtshandig, dus het voelt voor mij veel natuurlijker om rechtsboven te beginnen", schrijft iemand bijvoorbeeld. Maar ondergetekende is ook rechtshandig en schrijft het zoals te zien is bij nummer vijf: eerst een streep van linksboven naar rechtsonder en vervolgens de streep van linksonder naar rechtsboven. Maar het kan ook afhankelijk zijn van wat je is aangeleerd op school.

Er is natuurijk geen goed of fout: die 'X' komt er toch wel van op papier. Hoe schrijf jij 'm?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Twitter

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden