Margriet logo
null Beeld

‘The Passion’ komt tóch terug in 2021, maar anders dan we gewend zijn

Goed nieuws voor liefhebbers van The Passion, want het gaat tóch door in 2021. Afgelopen zomer maakte de EO bekend na tien edities afscheid te nemen van het muzikale Paasevenement. Maar vrijdag liet de KRO-NCRV weten wel door te gaan met de show.

Het levensverhaal van Jezus komt terug zoals ieder jaar, maar wordt wél in een nieuw jasje gestoken.

The Passion koesteren

Volgens Peter Kuipers, de directievoorzitter van de KRO-NCRV, is The Passion het belangrijkste levensbeschouwelijke tv-programma bij de publieke omroep. “Dat moeten we koesteren, dus blijven wij dit als KRO-NCRV brengen”, zegt hij in een verklaring. Samen met de Protestantse Kerk gaat de omroep door met het programma, al zal het wel in een net iets ander jasje gestoken worden.

Inspiratiebron voor iedereen

The Passion krijgt in 2021 namelijk een scherpere en brutalere identiteit, vertelt Kuipers aan het AD. Het verhaal moet volgens de directievoorzitter een inspiratiebron worden voor alle 18 miljoen Nederlanders, niet alleen voor hen die geloven in het Bijbelse verhaal. In theorie zou Jezus daarom best gespeeld kunnen worden door een vrouw. “Of door iemand uit de LHBT-gemeenschap”, zegt Kuipers. Hij verwacht wel wat gemopper, maar weet ook zeker dat ze veel mensen juist een groot plezier doen met de nieuwe versie van de show.

Uitgebreider

Ook wordt het evenement een stuk uitgebreider. Veertig dagen voor Pasen zullen overal in het land al replica’s van het kruis opduiken, en ook op Paaszondag kunnen we iets verwachten van The Passion. Wat precies, wil Kuipers nog niet kwijt. Maar hij zegt dat er die dag “iets gaat gebeuren met de wederopstanding van Jezus”. Nog even afwachten, dus.

Gaststad

Waar The Passion in 2021 plaats zal vinden, is nog even afwachten. De gaststad voor de elfde editie wordt over een paar weken bekendgemaakt. Eerdere jaren was het Paasevenement onder andere te zien in Rotterdam, Leeuwarden, Enschede en Amersfoort. De editie van 2021 vond noodgedwongen plaats zonder publiek op het Mediapark in Hilversum, in verband met de coronamaatregelen. Eigenlijk zou Roermond in 2020 de gaststad van The Passion zijn.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | KRO-NCRV, AD

Beeld | EO

null Beeld

Eenzaamheid is niet alleen een groot probleem onder ouderen, maar ook onder jongvolwassenen. Daarom heeft Margriet het initiatief Margriet Belbuddy's in het leven geroepen: Margriet-vrijwilligers bieden een luisterend oor aan iedereen die wel een praatje kan gebruiken. Van maandag t/m vrijdag van 18.30 tot 22.00 zitten onze Margriet Belbuddy's voor je klaar via 088 076 77 00. Kijk voor meer informatie op Margriet.nl/belbuddys.

Ilse van Roekel

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden