Margriet logo
null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Politie deelt aangrijpend bericht over rellen: ‘Onder het ME-pak zit een mens’

Sinds de eerste avondklok woeden er rellen door heel Nederland. Van Amsterdam tot en met Rotterdam en van Geleen tot en met Zwolle. Een ME-agent uit de laatstgenoemde plaats deelt er een aangrijpende bericht over op Facebook.

"Onder het ME-pak giert adrenaline door mij heen", begint de Facebook-post, die inmiddels bijna tienduizend keer geliked en bijna negenduizend keer gedeeld is.

'Is dit mijn leven waard?'

Zoals je vast hebt gezien of gelezen in het nieuws, schromen relschoppers het naast het plunderen van winkels ook niet om (ME-)agenten aan te vallen. Het gaat véél verder dan demonstreren. Dat ondervond de ME-agent achter deze Facebook-post aan den lijve in Zwolle. "We moeten de rust herstellen, met collega's zij aan zij. (...) Stenen, vuurwerk, messen en zelfs een man met zwaard. Ze blijven maar doorgaan, is dit mijn leven waard?", pent hij. "Pas op, weer een steen! Ik ontwijk hem net. Mijn partner ligt met stress op mij te wachten in haar bed."

Onbegrip voor rellen tegen politie

De agent benadrukt dat ook hij baalt van de coronamaatregelen, maar niet begrijpt waarom de relschoppers hun frustratie op hem botvieren. "Waarom sta ik hier? Er geldt een avondklok! Denken ze dat ik het beleid bepaal? Dat ik hen down lock?" Hij eindigt zijn bericht met een dringend verzoek: "Van onder het ME-pak zie ik de wereld in de hens. Lieve mensen, bedenk alsjeblieft: onder het ME-pak zit een mens..."

Lees ook:

Mantelzorg verlenen tijdens de avondklok? Dít moet je dan regelen

'Diep respect'

Het openhartige bericht van de ME-agent krijgt veel lof. "Diep respect voor de politie en ieder die er toch maar weer staat", luidt een reactie. Een ander schrijft: "Hou vol en kom gezond en veilig weer naar huis. Jullie staan vooraan, wetend dat het mis kan gaan en het thuisfront zit in angst op jullie thuiskomst te wachten." En: "Ik zou jullie allemaal een knuffel willen geven, maar dat kan helaas niet!"

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Facebook politie Zwolle

Beeld | ANP

Redactie MargrietHollandse Hoogte / ANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden