Margriet logo
null Beeld BrunoPress/PhotoShot
Beeld BrunoPress/PhotoShot

Opvallend: prins George moet cadeau dat hij kreeg weer teruggeven

Prins George (7) kon zijn geluk niet op toen hij onlangs een bijzonder cadeau van David Attenborough kreeg. Inderdaad: die wereldberoemde natuurdocumentairepresentator. Maar daar is nu wat ophef over.

George moet het cadeau waarschijnlijk teruggeven. Niet aan Attenborough, maar aan Malta.

Teruggeven

David Attenborough gaf George een fossiele haaientand cadeau. Helaas lijkt het erop dat de prins het cadeau nu alweer moet teruggeven. Malta, het land waar het fossiel uit afkomstig is, wil de haaientand namelijk terug. De Maltese minister van Cultuur Jose Herrera vindt dat het fossiel in een plaatselijk museum tentoongesteld moet worden.

Enthousiaste prins George

Kensington Palace maakte zaterdag bekend dat de kleine prins George een prehistorische haaientand heeft gekregen van de 94-jarige Attenborough. De tand zou ontzettend in de smaak zijn gevallen bij George. “George vroeg wat het was, hoe groot het was en ga zo maar door. Hij was erg geïnteresseerd en leek het erg leuk te vinden. Hij is erg geïnteresseerd in fossielen”, zo vertelde Attenborough. “Ik herinner me dat toen ik zijn leeftijd had, ik fossielen kreeg van een volwassene, dus ik dacht: ik doe hetzelfde.”

Nieuwe documentaire

Volgens prins William is George een ontzettend grote fan van de natuuronderzoeker. Ook zijn zusje prinses Charlotte (5) en broertje prins Louis (2) zouden érg onder de indruk zijn geweest van zijn bezoek. Attenborough bezocht Kensington Palace vanwege de voorvertoning van zijn nieuwe documentaire, David Attenborough: a life on our planet. Prins William en zijn gezin kregen donderdagmiddag een privé-preview in de tuin van hun huis in Londen.

Bijzonder fossiel

De haaientand die George van de natuuronderzoeker kreeg is er niet zomaar eentje. De carcharocles megalodon is namelijk een uitgestorven haaiensoort, die drie keer zo groot was als de grote witte haaien van tegenwoordig. Attenborough vond de fossiele tand eind jaren zestig tijdens een gezinsvakantie op Malta. Het fossiel was ingebed in zachtgeel kalksteen en zou ongeveer 23 miljoen jaar oud zijn.

Volgens minister Jose Herrera is het erg belangrijk dat de fossiel weer naar Malta terugkeert. “Er zijn enkele artefacten die belangrijk zijn voor het Maltese natuurlijke erfgoed en die in het buitenland terecht zijn gekomen. Ze verdienen het te worden teruggevonden.”

Lees ook

Kate Middleton open over zware periode na geboorte prins George

Gaat de tand terug naar Malta?

Malta was tot 1964 een Britse kolonie. “We besteden terecht veel aandacht aan historische en artistieke artefacten. Dit is echter niet altijd het geval met onze natuurlijke historie. Ik ben vastbesloten om daar verandering in te brengen”, aldus de minister.

Het is nog niet bekend hoe hij het fossiel wil gaan terugkrijgen. William en Kate hebben ook nog niet gereageerd op die wens. Wat vind jij: moet prins George afstand doen van de haaientand, of mag de zesjarige het bijzondere cadeau lekker houden?

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | AD

Beeld | Brunopress

Erandi GodinezBrunoPress/PhotoShot

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden