Margriet logo
null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Openhartige Piet Paulusma: ‘Mijn bekendheid kostte me mijn huwelijk’

Het jaar 2019 was een moeilijk jaar voor Piet Paulusma. Hij kreeg te horen dat er na 23 jaar een eind komt aan zijn tijd als weerman bij SBS 6. 

Maar hé, hij heeft meerdere stormen getrotseerd. In een interview met het AD, vertelt hij openhartig over wat zijn bekendheid met hem en zijn familie heeft gedaan.

Piet Paulusma in de roddelbladen

Want naast weerman, werd Piet ook een BN'er. Daar kon hij wel goed mee omgaan, maar zijn gezin? "Overal waar ik kwam, moest ik op de foto. Ineens moesten mijn kinderen Boukje, Martsje, Kees en Ghwertje hun vader delen." Ook kwam Piet weleens in de roddelbladen. "Gelukkig stond ik daar niet vaak in, maar zeker als er bepaalde dingen niet kloppen, maakt dat je boos. Kijk, in elk gezin gebeurt weleens iets, maar dat wil je niet teruglezen. Er zijn dus blijkbaar mensen in je omgeving die dat doorvertellen."

Scheiding

Piet vertelt eerlijk dat zijn werk deels tot zijn echtscheiding leidde. "Ja, mijn bekendheid kostte ons ons huwelijk, denk ik", zegt hij. Maar hij heeft nog altijd goed contact met zijn ex-vrouw Joke. "Het gaat goed tussen Joke en mij. We wonen niet samen, maar gaan goed met elkaar om. Vanavond ga ik weer bij haar eten."

Omroep Max

Piets weerbericht is op 30 december voor het laatst te zien. Vanaf januari gaat Piet aan de slag bij Omroep Max. Op SBS 6 nemen Dennis Wilt, Amara Onwuka en Laura van der Blij vanaf 1 januari het stokje van Piet over als weerman en -vrouwen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD

Beeld | ANP

Faye HeijnisANP Kippa

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden