Margriet logo
Boer Zoekt Vrouw Europa Beeld   Linelle Deunk
Beeld Linelle Deunk

Op déze datum stellen de boeren uit Boer zoekt vrouw Europa zich voor

Zie je het leven op de boerderij wel zitten of kun je gewoon niet wachten tot je weer kunt genieten van een nieuw seizoen Boer zoekt vrouw? Dan hebben we goed nieuws voor je! Op zondag 9 april stelt Yvon Jaspers vijf nieuwe boeren aan ons voor.

Dat het een bijzonder seizoen zal worden, staat al vast. Waar Yvon normaal gesproken alleen op bezoek gaat bij boeren in ons kikkerlandje, gaat ze dit jaar weer de grens over. De presentatrice reist af naar verschillende Europese landen.

Boeren zoeken naar liefde

In het dertiende seizoen van Boer zoekt vrouw leren we vijf boeren kennen die allemaal in een andere fase van hun leven zitten. Van begin twintig tot in de zestig: van elke leeftijd zit er iemand bij. De een is een paar jaar geleden pas gestart met zijn boerenbedrijf, terwijl de ander als jong kind emigreerde naar het buitenland, aldus de KRO-NCRV. Volgens de omroep hebben de boeren één ding gemeen: het zijn allemaal hardwerkende mensen die iemand missen om hun dag mee door te nemen, samen te genieten en een leven op te bouwen.

Over de grens

“In de afgelopen maanden heb ik heel Europa doorgereisd en vijf bijzondere mensen goed leren kennen,” vertelt presentatrice Yvon Jaspers. “Ik heb meegewerkt op hun bedrijf, hun familie ontmoet en hun leven in het buitenland ervaren. Ik heb gevoeld dat voor hen één ding het allerbelangrijkste is: ze willen niets liever dan hun leven delen met iemand die ook dat buitenlandse avontuur aan durft te gaan. Ik heb bewondering voor ze dat ze hun verhaal, onzekerheid en hoop zo met mij delen.”

Een brief schrijven

We moeten nog even wachten op de eerste aflevering waarin de boeren voorgesteld worden, aangezien deze op 9 april te zien is. Denk je tijdens de uitzending: met die boer wil ik wel een beschuitje eten? Dan heb je twee weken de tijd om een mail of brief te sturen via de website van Boer zoekt vrouw. De boeren kunnen in ieder geval niet wachten. “Ze staan te popelen zich voor te stellen en hopen dat na 9 april die ene brief geschreven wordt van iemand die nu nog niet eens van hun bestaan weet. Dat maakt het weer enorm spannend,” aldus Yvon.

Hoe de zoektocht naar liefde verder verloopt, zien we vanaf 3 september als de rest van het seizoen wordt uitgezonden.

Boer zoekt vrouw Europa is zondag 9 april om 20.20 uur te zien op NPO 1.

Nynke Kooy Linelle Deunk

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden