Margriet logo
null Beeld

Nog nooit verteld: ‘Ik liet me inpalmen én bijna oplichten door een tropische vakantieliefde’

Margot (49): Dat het nooit iets serieus zou worden met de jonge Jake wist Margot vanaf de eerste dag. Maar ze genoot van het avontuur. Tot ze besefte dat ze de controle aan het verliezen was en in heel iets anders was beland dan ze dacht.

“Het tropische land waar mijn verhaal zich afspeelt noem ik liever niet bij naam. Ik wil het niet een kwaad daglicht stellen. De mensen zijn er dan wel arm, maar doen in de regel niemand kwaad. Integendeel: ze zijn ontzettend lief en warm. Bovendien had de situatie waarin ik in terechtkwam zich ook in een ander land, zelfs in een ander werelddeel, kunnen afspelen. Er zijn verschillende landen die bekend staan als ‘paradijs voor de wat oudere vrouw’ omdat er zo veel leuke, mooie mannen klaarstaan om je in de watten te leggen. Je hoeft maar met je vingers te knippen. De bedoeling is wel dat jij hen vervolgens óók in de watten legt, financieel gezien. Op zich een kwestie van vraag en aanbod en niet per se fout. Maar je moet níét je hoofd verliezen. Want dan zou je nog wel eens véél meer kunnen kwijt raken, heb ik ontdekt.”

Onweerstaanbare charme

“Laat ik vooropstellen dat ik absoluut niet in was voor een avontuurtje toen ik op vakantie ging, al was ik dan single. Mijn vriendin evenmin; zij is gelukkig getrouwd. We zouden gewoon lekker relaxen samen en eindeloos van de zon genieten. Op de tweede avond belandden we in een strandtentje. Daar ontmoette ik Jake, een sympathieke local. Hij zat vol grapjes en ik moet bekennen dat hij me meteen wat deed. Zes dagen heb ik me ertegen verzet, ik wilde geen makkelijke prooi zijn. Bovendien: ik had zijn moeder kunnen zijn! Hij leek zich absoluut niet te storen aan ons leeftijdsverschil en was uiterst charmant. En op dag zeven, de dag voor vertrek, stemde ik ermee in om samen uit te gaan. Terwijl mijn vriendin sliep, had ik de tijd van mijn leven: we dronken, lachten en dansten tot ’s ochtends vroeg. Daarna gingen we naar zijn strandtent. We keken naar de zonsopgang en vreeën de sterren van de hemel. Met rode wangen kwam ik bij mijn vriendin, die smulde van mijn verhalen.

Toen ik haar twee weken na onze thuiskomst vertelde dat ik opnieuw een reis had geboekt, omdat ik Jake per se weer wilde zien – en hij mij ook, zoals hij me dagelijks appte – was ze minder enthousiast. ‘Het is voor hem alleen een spel,’ waarschuwde ze. ‘Dat weet ik toch,’ zei ik luchtig. ‘Maar daar mag ik toch wel van genieten?’ Zonder zorgen vloog ik anderhalve maand later terug.”

null Beeld

Het volledige verhaal van Margot lezen?

Margriet 34 is vanaf vrijdag 14 augustus verkrijgbaar in de winkel of bestel online via Tijdschrift365.nl.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden