Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Nog even geduld: op déze dag keert het lenteweer terug

Brrr, wat is het fris buiten. Met die sneeuwval, gure temperaturen en de hagel zou je bijna vergeten dat het april is. Maar gelukkig is het lenteweer weer in zicht. We moeten nog heel even geduld hebben, maar vanaf volgende week kunnen we warmere temperaturen verwachten.

Helemaal na dat zomerse voorproefje van twee weken geleden zijn we na de sneeuw deze week wel écht toe aan wat zonneschijn.

Nog even geduld

Laten we niet te hard van stapel lopen, want het lenteweer komt nu nog niet terug. De komende dagen blijft net nog even koud. Houd die winterjas nog even aan, want vrijdag wordt het zo’n 8 à 10 graden en kunnen we nog flink wat kou verwachten. Aankomend weekend kunnen er ook weer wat winterse buien vallen, dus het blijft nog even chocolademelk-onder-een-kleedje-weer.

Lenteweer komt terug

Maar na het weekend gaat het de goede kant op voor liefhebbers van lenteweer: de regenkansen nemen aanzienlijk af en het zonnetje zal zich vanaf dinsdag steeds meer laten zien, stelt Weer.nl. Tot en met dinsdag liggen de temperaturen nog tussen de 8 en 11 graden, maar vanaf woensdag wordt het warmer. Dan komen we richting de temperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar: zo’n 15 graden, warm genoeg om in een zomerjas de straat op te gaan.

Paraplu

Helaas zul je naast die zomerjas ook wel af en toe een paraplu nodig hebben, want de hogere temperaturen komen gepaard met flinke regenbuien af en toe. Maar dat mag de pret niet drukken, toch? Wat het weer precies gaat doen, is nog even afwachten. April doet immers wat ‘ie wil.

Bron | Weer.nl

Beeld | Getty Images

null Beeld

Margriet 16 ligt nu in de winkel! Daarin lees je deze week alles over je hart en hormonen, een interview met Lies Visschedijk, hoe je meer goed nieuws te zien krijgt, tips voor een uitgeslapen look en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ilse van RoekelGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden