Margriet logo
null Beeld

Mooi nieuws van vandaag: coronacrisis positief voor digitalisering

In deze tijd, waarin het slechte nieuws ons om de oren vliegt, is het fijn om af en toe ook eens góed nieuws te lezen. Dus verzamelen wij iedere dag de mooiste, gezelligste en meest hoopgevende berichten voor je. Vandaag onder andere: de coronacrisis is positief voor digitalisering, het coronavirus lijkt nauwelijks te muteren en mensen delen hun thuiswerklol.

Dat bewijst maar weer eens dat

het niet alleen maar ellende is in deze wereld.

Digitalisering gaat in raptempo vooruit

De digitalisering zorgt voor

een steeds grotere generatiekloof: jongeren die álles online doen, en ouderen

die allemaal niets meer van die technische veranderingen begrijpen. Een

positief gevolg van de coronacrisis is dat deze kloof steeds kleiner wordt. Heel

veel mensen (en met name ouderen) leren nu omgaan met FaceTime, Skype,

Microsoft Teams of iets anders. Dit is niet alleen efficiënt voor ons land,

maar ook voor het klimaat. Er wordt namelijk minder papier verbruikt, en minder

CO2 uitgestoten.

Geen huisuitzettingen tijdenscoronacrisis

Huurders die door de

coronacrisis geen inkomen hebben, kunnen niet zomaar hun huis worden uitgezet. Minister

van Wonen Stientje van Veldhoven heeft vandaag afspraken gemaakt met

verhuurdersorganisaties. Er komt ook een spoedwet waarmee tijdelijke

huurcontracten verlengd kunnen worden. Deze maatregelen moeten dakloosheid

voorkomen.

Het coronavirus lijktnauwelijks te muteren

Hoewel de zoektocht naar een vaccin tegen COVID-19 een lastige is, zijn er ook lichtpuntjes. Bij virussen is er een kans dat, elke keer als het wordt doorgegeven, het verandert of agressiever wordt. Bij corona lijkt dit (gelukkig) niet te gebeuren, waardoor het makkelijker te genezen zal zijn. Dit ontdekte Peter Tielen, moleculair geneticus aan de Amerikaanse John Hopkins University. Hij vertelt hierover aan The Washington Post: “Het betekent dat er waarschijnlijk maar één vaccin nodig is, in plaats van elk jaar weer een nieuwe, zoals bij de griep.”

Steeds meer mantelzorgerskrijgen ‘compliment’

In Arnhem is er een initiatief waarmee mensen die mantelzorg ontvangen, hun mantelzorgers in het zonnetje kunnen zetten met een geldbedrag van 150 euro of een cadeaukaart van 175 euro. Deze krijgen ze van de gemeente; het gaat om een samenwerking tussen de gemeente en lokale ondernemers. De gemeente stelt jaarlijks 53.000 euro beschikbaar voor dit mooie initiatief, en er wordt goed gebruik van gemaakt. Vorig jaar ontvingen 2849 mantelzorgers zo’n cadeautje, als dank voor al hun zorgen.

Thuiszitters hebben lol methun beroep

Ondanks alle ellende kunnen we gelukkig ook nog om heel veel dingen lachen. Zoals om de onderstaande video’s. Wat doe je bijvoorbeeld wanneer je als treinconducteur of sportcommentator thuis zit door de coronacrisis? Nou, dan ga je gewoon lekker door met je werk.

null Beeld

Meer lezen over het coronavirus? In de nieuwe Margriet vind je alles wat je erover wilt weten: van het laatste nieuws tot mooie initiatieven en cijfers. Margriet 14 ligt nu in de winkel, maar je kunt 'm ook hier online bestellen. Je krijgt 'm gratis thuisbezorgd!

Bronnen | AD, Metro, Welingelichtekringen.nl, Omroep Gelderland

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden