Margriet logo
null Beeld BrunoPress/ArjoFrank Fotografie
Beeld BrunoPress/ArjoFrank Fotografie

Met dít dieet viel zangeres Shirma Rouse maar liefst 60 kilo af

Zangeres Shirma Rouse (41) is al ruim 60 kilo afgevallen en deelt voor- en nafoto's van het verbluffende resultaat. Op aanraden van vriendin Trijntje Oosterhuis startte ze twee jaar geleden met het Alizonne dieet.

Wat houdt het Alizonne dieet precies in? We vertellen je er alles over.

Alizonne dieet

Shirma Rouse werd bij het grote publiek bekend als zangeres dankzij haar deelname aan The Voice of Holland in 2013. In juni 2019 gooide ze het roer compleet om. Shirma volgt sindsdien het Alizonne dieet en raakte op deze manier inmiddels al 60 kilo kwijt. Op Instagram deelt ze regelmatig foto's en filmpjes die haar vooruitgang laten zien, zoals nu onderstaande voor- en nafoto.

Contouren van je lichaam

Het medische Alizonne dieet werd Shirma aangeraden door vriendin Trijntje Oosterhuis, die met dit dieet ook veel kilo's verloor. Veel BN'ers zweren bij deze nieuwe manier van het 'contouren' van je lichaam. Het Alizonne dieet is in 2018 in een korte tijd snel bekend geworden en is bedacht door Claudia van der Lugt.

Volgens Van der Lugt is het allerbelangrijkst dat je zo veel mogelijk vet verbrandt en zo min mogelijk spiermassa. De basis is het eiwitdieet. Je eet weinig calorieën, vetten en koolhydraten en juist veel eiwitten. Daardoor gaat je lichaam de vetreserves gebruiken en val je snel af. De focus bij het Alizonne dieet ligt op het verliezen van vet, maar ook op het contouren of shapen van het lichaam. Doordat je spiermassa minder snel afgebroken wordt en je wel vet verliest, krijg je een mooie vorming.

Lees ook:

Dít is het dieet waarmee Adele zo veel is afgevallen

Therapie

Een dieet bestaat uit veel meer dan alleen controle over je voedselinname. Naast een op maat gemaakt dieet, waarin het drinken van eiwitshakes met hoge voedingswaarden leidend zijn, onderga je ook therapieën binnen het Alizonne dieet:

  • Een (niet-chirurgische) behandeling van het onderhuidse vetweefsel met ultrasonore trillingen en radiofrequentiebehandelingen. Deze worden hierdoor als het ware ‘losser’ gemaakt, waardoor je lichaam sneller een vorm naar jouw wens aanneemt.
  • Bindweefselmassages voor een verbeterde doorbloeding van de huid, afvoer van vloeistoffen en vet via je lymfeklieren, inkrimpen van huidverslapping, afbraak van cellulitis en contourverbetering.
  • Een specialistisch persoonlijk dieet op basis van voedselsupplementen van aminozuren.
  • Regelmatige één op één follow-up met je behandeld arts.

Voordelen

Een van de voordelen van het Alizonne dieet is dat de focus niet alleen ligt op het eten, maar ook op de vorming van je lichaam door de bindweefselmassages en ultrasone trillingen. Crashdiëten bijvoorbeeld zorgt er wel voor dat je snel afvalt, maar daardoor kan de huid ook slapper worden. Dat is bij het Alizonne dieet niet het geval. Nog een voordeel is dat het verlies van spiermassa zo veel mogelijk wordt voorkomen. Je spiermassa en vetpercentage worden goed in de gaten gehouden. Als laatste is het zeker een voordeel dat je intensieve begeleiding krijgt. Je wordt goed in de gaten gehouden en hierdoor houd je het ook langer vol.

Kosten

Er zijn veel deelnemers enthousiast over het Alizonnedieet. Dit komt door een combinatie van een aangepast dieet, medisch advies, goede begeleiding en effectieve behandelingen van de huid en het lichaam. Goedkoop is het dieet wat Shirma volgt alleen niet. Het kan per maand al oplopen tot een paar honderd euro, afhankelijk van de samenstelling van jouw dieet. Maar dan heb je wél een fantastisch resultaat. Wil je meer weten ver het Alizonne dieet in de praktijk? Shirma deelt regelmatig info en (sport)filmpjes erover op haar Instagram-pagina.

Bron | RTL Boulevard, Alizonne.nl, Instagram

Beeld | Brunopress

Tanja van KempenBrunoPress/ArjoFrank Fotografie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden