Margriet logo
null Beeld

Máxima steekt mantelzorgers een hart onder de riem met videoboodschap

Vandaag is het de 'Dag van de Mantelzorg' en dat laat koningin Máxima niet zomaar aan zich voorbij gaan. In een videoboodschap steekt Máxima alle mantelzorgers in Nederland een hart onder de riem én benadrukt ze ook hoe belangrijk het is dat mantelzorgers ook af en toe worden ontzorgd.

In ons kikkerlandje zijn er aardig wat mensen die voor een ander zorgen, zo vertelt Máxima. “Soms gaat dit over twintig uur per dag, soms twee keer in de week, soms af en toe, maar het is iets wat heel nodig is, voor heel veel Nederlanders.”

“Belangrijk om mantelzorgers te ontzorgen”

Hoewel het verzorgen van een ander veel voldoening kan geven, weet Máxima dat het voor veel mensen betekent dat je veel andere dingen niet meer kunt doen. Tijdens een bezoek in september aan enkele mantelzorgers in Zwijndrecht, Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht, hoorde ze verhalen van mensen die andere dingen moesten laten, omdat ze het simpelweg te druk hebben met zorgen voor hun geliefden. “Dat is zo belangrijk: de mantelzorger kan alleen maar voor een ander zorgen als hij eerst ook voor zichzelf zorgt. Daarom is het belangrijk dat wij ook mantelzorgers ontzorgen en kunnen helpen, zodat ze hun hele leven kunnen zorgen en voor geliefden hun best kunnen doen,” aldus de koningin.

Lees ook: Anna: 'De enige manier om als mantelzorger overeind te blijven? Tijd voor jezelf vrij maken…'

“Veel succes”

Máxima sluit haar videoboodschap vervolgens af door iedereen een fijne dag van de mantelzorg te wensen. “En ik wens u allemaal heel veel sterkte en heel veel succes.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD

Beeld | Brunopress

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden