Margriet logo
null Beeld BrunoPress/PA Images
Beeld BrunoPress/PA Images

Lilibet meets Lilibet: queen Elizabeth op virtuele kraamvisite bij achterkleindochter

Geen afstand, tijdzone of familieperikel weerhoudt queen Elizabeth ervan om haar pasgeboren achterkleindochter te ontmoeten. En zo geschiedde dat de Britse koningin de baby van Harry en Meghan onlangs al zag.

Op ruim 7000 kilometer afstand, ging queen Elizabeth op kraamvisite bij Harry en Meghan. In een videogesprek kon de trotse overgrootmoeder baby Lili bewonderen, die naar haar vernoemd is.

Queen Elizabeth op virtuele kraamvisite: 'Harry en Meghan konden niet wachten'

Lili is Elizabeths elfde achterkleinkind. De kleine meid, die op vrijdag 4 juni in Amerika werd geboren, heeft nu al een speciaal plekje in haar overgrootmoeders hart; ze is namelijk naar de queen vernoemd. Voluit heet Lili namelijk Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. Lilibet is de bijnaam die koningin Elizabeth vroeger van haar familie kreeg, en hoe ook prins Philip haar liefkozend noemde. En met Diana wordt uiteraard verwezen naar prins Harry's moeder, Lady Di. Meghan Markle is nog geen week geleden bevallen, maar de Queen heeft de baby al uitgebreid mogen bewonderen. Harry en Meghan 'konden niet wachten om hun dochter te laten zien', meldt een bron aan People.

Foto van baby Lili

En krijgt de buitenwereld binnenkort eigenlijk ook de baby te zien? Die kans is klein. Luttele dagen na de geboorte van Archie toonde Harry en Meghan hun zoontje al voor de camera's. Maar nu Harry en Meghan officieel geen vooraanstaande leden van het Britse koningshuis meer zijn, hoeven ze dit eigenlijk niet meer te doen. Wie weet delen ze eens een glimp van hun dochter op hun site, net zoals ze dat af en toe van Archie doen.

Bron | People, Hello!

Beeld | Brunopress

v

Faye HeijnisBrunoPress/PA Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden