Margriet logo
null Beeld

Leuk tooltje: verander je profielfoto in een HartenVrouw

Mocht je je afvragen waarom je buurvrouw, collega’s en vriendinnen vandaag iets roods aanhebben: het is Dress Red Day. Dit is de dag die de Hartstichting uitriep om aandacht te vragen voor het vrouwenhart. Niks roods in de kast? Je kunt ook online laten weten dat je dit goede doel steunt. Met dit leuke tooltje verander je je profielfoto vandaag in een echte hartenvrouw.

Hartziekten bij vrouwen vaak over het hoofd gezien

Elke dag overlijden 56 vrouwen in Nederland aan hart- en vaatziekten. Signalen dat er iets mis is met het hart zijn bij vrouwen vaak anders dan bij mannen. Daarom worden hartziekten nu nog vaak over het hoofd gezien of niet herkend en overlijden er nog teveel vrouwen. De Hartstichting vraagt op 29 september, Dress Red Day, extra aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Veel vrouwen gaan vandaag dus in het rood gekleed. Voor wie niks roods in de kast heeft liggen, kan met dit handige tooltje van zichzelf een echte HartenVrouw maken.

Zo werkt het:

Ga naar deze pagina op Facebook en upload daar jouw afbeelding of gebruik je huidige profielfoto. Daarna sla je de afbeelding op.

- Op je desktop komt de foto in de map met downloads.

- Bij een Android-toestel wordt de afbeelding automatisch opgeslagen in je fotoalbum.

- Bij iPhones worden de afbeeldingen in een nieuw tabblad geopend, deze kan je opslaan door de foto ingedrukt te houden en op 'Bewaar afbeelding' te klikken.

Vervolgens ga je naar je profielpagina op Facebook en klik je op je huidige profielfoto om deze aan te passen in je HartenVrouw profielfoto.

Hoe kun je nog meer in actie komen?

Om ervoor te zorgen dat er meer onderzoek komt naar het vrouwenhart, heeft Danie Bles een speciaal HartenVrouw armbandje ontworpen. Door het armbandje te kopen, steun je onderzoek bij vrouwen, zodat er minder vrouwen onnodig overlijden.

Belangrijk om te weten:

Zo herken je een 'stille' hartaanval

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden