Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

In april op reis naar Rhodos? Dat kan nu met deze vakantiepilot

Niet alleen wordt momenteel getest of in coronatijd festivals, voetbalwedstrijden en concerten op een veilige manier georganiseerd kunnen worden, dat geldt ook voor vakanties. Op 12 april staat de eerste vakantiepilot naar Rhodos gepland.

Het doel van de vakantiepilot is om nieuwe (gedrags)inzichten te verkrijgen en data te verzamelen onder welke voorwaarden mensen veilig en verantwoord op vakantie kunnen. Je kunt je vandaag aanmelden voor deze reis, dus lees snel verder.

Vakantiepilot

Het gaat om een achtdaagse all-inclusive reis naar Rhodos met Sunweb en Transavia. Frank van Oostdam, directeur van de ANVR, heeft vertrouwen in een positieve uitkomst van de vakantiepilot: “Nederlanders staan te trappelen om weer in het buitenland op vakantie te gaan en reisorganisaties op hun beurt ook om die reizen te verzorgen. Maar het moet wel veilig en coronaproof. Ik heb het volle vertrouwen dat dit initiatief zal aantonen dat je via je reisorganisatie onbezorgd en veilig vakantie kunt vieren.”

Op de plek van bestemming vieren de reizigers de vakantie in een 'bubbel'. Ze verblijven in een luxe resort dat exclusief voor hen wordt opengesteld. Er zijn dus geen andere gasten aanwezig en de betreffende vakantiegangers mogen het resort helaas niet verlaten. De reizigers moeten voorafgaand aan de reis een coronatest afnemen en bij het inchecken in het hotel een negatieve PCR-test kunnen laten zien. Voorafgaand aan de terugreis wordt wederom een PCR-test in het hotel afgenomen en bij thuiskomst moeten de reizigers tien dagen in quarantaine. Op dag vijf wordt opnieuw een PCR-test afgenomen.

Snel weer veilig op vakantie

Marcel de Nooijer, CEO van Transavia: “Met de ANVR, Corendon, TUI en Sunweb kunnen we met deze vakantiepilot voor vakantiereizen waardevolle data verzamelen, zodat we met elkaar snel veilig op vakantie gaan weer mogelijk maken. En als vanzelfsprekend worden deze inzichten gedeeld met de hele sector zodat alle partners in de reisbranche hiervan gebruik kunnen maken."

Lees ook:

Dromen mag: híer willen wij heel graag naartoe reizen zodra het weer kan

Aanmelden

Denk je nu: zet mij maar op dat vliegtuig naar Rhodos? Je kunt je vanaf woensdag 24 maart 18.00 uur aanmelden via Sunweb.nl. Op basis van alle aanmeldingen selecteert Sunweb handmatig de 189 vakantiegangers die voldoen aan de door de Nederlandse overheid gestelde criteria voor de doelgroep. Deze doelgroep bestaat uit Nederlanders tussen de 18 en 70 jaar, met uitsluiting van hoge risicopatiënten. De geselecteerde gasten worden vervolgens persoonlijk telefonisch benaderd door Sunweb om alle informatie en richtlijnen door te spreken.

De vakantiepilot wordt alleen uitgevoerd als dit veilig wordt geacht door het RIVM. De overheid kan te allen tijde op de noodknop drukken als er sprake is van extreem veel besmettingen of signalen over zorgwekkende varianten op de plek van bestemming. De vakantiepilot wordt dan geannuleerd.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Sunweb

Beeld | Getty Images

Kirsten ZijderveldGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden