Margriet logo
null Beeld

Híer kun je het mondkapje kopen waar koningin Máxima mee gespot is

Nu het kabinet het ‘dringende advies’ heeft afgegeven om in openbare ruimten mondkapjes te dragen, kan de koninklijke familie natuurlijk niet achterblijven. Koningin Máxima verscheen donderdag met een mondkapje op bij de opening van de jaarlijkse Borstkankermaand bij Borstkankervereniging Nederland (BVN).

Vind jij het simpele zwarte design van het mondkapje van de

koningin wel mooi? Wij hebben voor je uitgevogeld waar je ‘m kunt kopen.

Zwart mondkapje van koningin Máxima

Het dringende advies om mondkapjes in openbare ruimten te dragen geldt sinds woensdag, maar later vandaag komt er meer duidelijkheid over wat dit advies precies inhoudt. Máxima gaf gisteren alvast het goede voorbeeld en droeg bij haar fuchsiaroze jurk en hoed een zwart mondkapje van het merk SAFESAVE. Het mondkapje is hier te koop. Voor een verpakking met drie stuks betaal je 12,95 euro.

null Beeld ROTA/Robin van Lonkhuijsen
Beeld ROTA/Robin van Lonkhuijsen

Borstkankermaand

Dat Máxima roze droeg is geen toeval: roze is de kleur van Borstkankermaand, een maand waarin aandacht wordt gevraagd voor borstkanker en borstkankeronderzoek. Het thema dit jaar is ‘Borstkanker heb je niet alleen’, met speciale aandacht voor de rol van naasten van vrouwen met borstkanker en de impact die de ziekte ook op hen heeft. Je kunt zelf ook actie ondernemen: stichting Pink Ribbon verkoopt deze maand traditiegetrouw de Pink Ribbon-armband. De opbrengst van deze armbanden gaat naar borstkankeronderzoek.

Mondkapje in openbaar

Máxima opende Borstkankermaand in het World Forum The Hague door het boek Alles over borstkanker officieel in ontvangst te nemen. Daarnaast sprak ze verschillende vrijwilligers van de Borstkankervereniging. Zodra ze ging zitten voor een gesprek op gepaste afstand, mocht het mondkapje even af. In april werd koningin Máxima ook al een keer met een mondkapje in het openbaar gespot: toen droeg ze er eentje tijdens een werkbezoek aan technologiebedrijf Demcon in Enschede.

null Beeld ROTA/Robin van Lonkhuijsen
Beeld ROTA/Robin van Lonkhuijsen

Bron | Blauw Bloed, Pink Ribbon

Beeld | Brunopress

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden