Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Het échte verhaal achter deze aandoenlijke foto van prins Philip en koningin Elizabeth

Prins Philip blies vrijdagochtend zijn laatste adem uit op Windsor Castle. Nu vliegt er een aandoenlijke foto van de 99-jarige hertog en koningin Elizabeth het internet over.

Een kiekje dat geheid een glimlach op je gezicht tovert. Zeker als je het verhaal erachter kent.

Prins Philip vermomd in kostuum

Op de foto is te zien hoe prins Philip in kostuum staat, terwijl Queen Elizabeth hem giechelend voorbij loopt. Het verhaal gaat dat Philip zijn vrouw hier in de maling nam, door zich te vermommen als paleiswacht. Maar zo blijkt de vork niet in de steel te zitten. Er zit een andere reden achter de grinnik van de Queen.

LONDON:  Queen Elizabeth II gets a fit of the giggles as she walks past her husband Prince Philip, the Duke of Edinburgh who is standing to attention in his uniform and bearskin hat at Buckingham Palace in 2005. (Photo by Anwar Hussein/Getty Images) Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Bijzonder grappig

De foto werd in 2003 gemaakt op Windsor Castle tijdens een ceremonie voor de Grenadier Guards (hooggeplaatste militairen uit het Britse leger). Daar trok prins Philip zijn kostuum voor uit de kast. Dit deed hij wel vaker voor verschillende speciale gelegenheden, zoals Trooping the Colour. Als dat dus de grap niet was, waar grinnikte Elizabeth dan over op dit kiekje? Nou, om een zwerm bijen, blijkt uit destijdse berichtgeving van de krant The Edmonton Journal.

Toen de prins de Queen naar de ceremonie wilde begeleiden, was er opschudding onder de aanwezigen, omdat het er wemelde van de bijen. Er moest zelfs een imker aan te pas komen om de zwerm te verwijderen, voordat de ceremonie verder kon gaan. Op één in het voorhoofd gestoken gast na, raakte niemand 'gewond'. En Philip en Elizabeth? Die vermaakten zich er kostelijk om, zoals dus te zien is op de foto.

Lees ook:
Dit was de laatste foto van Queen Elizabeth en prins Philip samen

Grappen en grollen met Philip en Elizabeth

Maar dat prins Philip op bovenstaande foto koningin Elizabeth dus niet in de maling nam, wil niet zeggen dat hij dat nooit deed. Integendeel: hij stond erom bekend, weet het Britse tijdschrift OK! te melden. Zo liet hij Elizabeth eens flink schrikken door zogenaamd een blikje nootjes op haar bureau te laten zetten, om daar vervolgens een nepslang uit te laten poppen. En hij lag naar verluidt in een deuk toen een ober per ongeluk een stuk taart op de Queen liet vallen. Andersom kwam Elizabeth niet meer bij toen Philips stoel eens brak tijdens een evenement, en hij op de grond viel.

Humor in het huwelijk

Hun humor was een van de 'geheimen' achter hun gelukkige huwelijk, weten kenners. Dit heeft prins William ook bevestigd, zo meldt OK!. "Mijn opa maakt mijn oma aan het lachen", aldus de hertog van Cambridge. "Ik weet dat ze het fantastisch vinden als er dingen misgaan. Alles moet natuurlijk altijd maar goed gaan, maar als er iets misgaat, zijn zij de eersten die moeten lachen."

Leuke, dierbare herinneringen om te koesteren.

Bron | snopes.com, OK!

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden