Margriet logo
null Beeld

Handjes uit de mouwen: dit kun jij doen tijdens NLdoet

Het is weer tijd voor NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds en duizenden organisaties in het land. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Wil jij morgen lekker aan de slag? Zoek dan op de website van NLdoet naar een klus bij jou in de buurt. Wij zetten er alvast een aantal op een rij, samen met een evenement dat je vast niet wilt missen. 

Moestuin zaaiklaar maken in Hengelo 11 maart

Bij Vliegende Stoel in Hengelo kunnen ze hulp gebruiken bij het zaaiklaar maken van honderd vierkante meter moestuin. Zo kan er weer allerlei eetbaars worden verbouwd. Klik hier voor meer informatie.

Klussen bij speeltuin in Borculo 11 maart

Kom klussen voor Speeltuinvereniging Noord Borculo, zodat de speeltuin weer een fijne plek wordt voor de kinderen. Kijk hier meer voor meer informatie.

Historische appel- en perenboomgaard snoeien in Heerewaarden 11 maart

Woon je in de omgeving van Heerewaarden en heb je groene vingers? Meld je dan aan om in Fort de Voorn de historische appel- en perenboomgaard te gaan snoeien. Je krijgt professionele uitleg over de werkzaamheden. Klik hier voor meer informatie.

Start teelseizoen Tilburg 11 maart

Wie dol is op groenten en kruiden telen, kan zijn hart ophalen in de collectieve moestuin StadsTuinderij Piushaven in Tilburg. Het voorterrein wordt opgeknapt, er moet een nieuwe keuken worden geplaatst, de winkel krijgt een nieuwe inrichting, de verblijven van de varkens en de kippen moeten worden opgeknapt en geschilderd en de paden moeten opnieuw worden aangelegd. Werk aan de winkel dus! Leuk detail, Belgische trekpaarden gaan met ouderwetse ploegen het land bewerken om de grond klaar te maken voor een nieuw seizoen vol groei en bloei. Voor koffie/thee en een lunch wordt gezorgd. Kijk hier voor meer informatie.

Helpen in de dierenopvang (landelijk) 11 maart

Bij de opvangcentra van de Dierenbescherming zijn er altijd genoeg klusjes waar de medewerkers normaal niet aan toekomen. Helpende handjes zijn erg welkom. Kijk hier of een opvangcentrum bij jou in de buurt hulp kan gebruiken.

Weggeefmarkt in Amsterdam 11 maart

Stichting Amsterdam BLEND Events en Stayokay Zeeburg houden voor de derde keer de Weggeefmarkt, dit is het grootste freecycle- en ruilevenement van de stad. Dit jaar wordt het evenement uitgebreid is het een onderdeel van het Amsterdam-Oost BLEND Festival. De dag draait om gratis uitwisseling van spullen, diensten en talent. Zo is het een viering van vrijwilligerswerk tijdens NLdoet. Overdag kunnen bezoekers tweedehands spullen doneren en uitzoeken en meedoen met diverse activiteiten. In de avond is er buiten op het Timorplein volop entertainment en worden er gerechten gedeeld. Alles is gratis, als bezoeker dien je wel zelf ook weggeefspullen en/of gerechten mee te nemen om te delen. Voor de nachtbrakers is er een afterparty met silent disco en escape room games. Kijk hier voor meer informatie.

Klus in de buurt

Wil jij ook je handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging of zorginstelling? Zoek op de website van NLdoet naar een klus bij jou in de buurt. Succes!

Foto | ANP

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden