Margriet logo
null Beeld

Dít zijn de laatste officiële taken die Harry en Meghan nog op zich nemen

Prins Harry en Meghan Markle stappen op 31 maart officieel uit het Britse koningshuis. Maar voordat het zover is, hebben de twee nog wel een aantal officiële verplichtingen op hun lijstje staan. Mocht je ze nog in hun rol als ‘royals’ willen spotten, dan is dit dus voor het laatst.

Hoewel Harry en Meghan hun titels als ‘hertog’ en ‘hertogin’ mogen behouden, moeten ze afstand doen van de titel ‘Sussex royals’. Op 1 april zijn ze voorgoed verlost van hun koninklijke taken, maar voor die datum zullen ze nog een aantal keer in hun officiële rol moeten verschijnen.

Belangrijke datums

Royaltyliefhebbers kunnen op de volgende datums nog een glimp van Harry en Meghan als royals opvangen:

  • 28 februari: op deze datum zal Harry de opnames van Unbroken bijwonen, het nummer van Bon Jovi in samenwerking met het koor van de Invictus Games.
  • 5 maart: op deze datum worden Harry en Meghan samen verwacht op de Endeavor Awards. Op dit evenement worden oorlogsveteranen en gewond en ziek dienstpersoneel erkend, die sport en andere uitdagingen aangaan als onderdeel van hun herstel.
  • 6 maart: op deze datum zal Harry aanwezig zijn bij de opening van het Silvertone Experience Museum.
  • 7 maart: op deze datum zullen zowel Harry als Meghan aanwezig zijn op het Mountbatten Festival of Music.
  • 8 maart: hoewel er nog maar weinig details zijn bekendgemaakt, is het zeker dat Meghan op deze datum een evenement zal bijwonen naar aanleiding van International Women’s Day.
  • 9 maart: een belangrijke datum, want koningin Elizabeth en andere leden van het koningshuis zullen het koppel verwelkomen in Westminister Abbey naar aanleiding van de Commonwealth Day.
  • 31 maart: op deze datum gaat de terugtreding als ‘senior royals’ van de prins en zijn vrouw officieel van start.

Wat gebeurt er na 31 maart?

Als we de internationale media moeten geloven, is de kans een stuk kleiner dat we het koppel en hun kind na deze datum nog in het openbaar zullen zien. Al is er wel één uitzondering: in mei zal prins Harry namelijk in Den Haag zijn om de Invictus Games bij te wonen.

Evaluatie na jaar

De Amerikaanse royaltywatcher Omid Scobie schrijft op Twitter dat de zogenoemde 'Megxit' na een jaar grondig geëvalueerd zal worden in de Britse koninklijke kring. Harry en Meghan zullen namelijk vast wel even moeten wennen aan hun nieuwe manier van leven - net als de Queen aan hun afwezigheid zal moeten wennen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Het laatste nieuws

Beeld | ANP

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden