Margriet logo
null Beeld

Dit is wat een kind met autisme ziet

Kinderen met autisme kunnen de wereld om zich heen heel anders ervaren dan leeftijdgenoten die deze stoornis niet hebben. Deze indrukwekkende video laat zien hoe.

Autismeweek 2016

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert elk jaar in de eerste week van april de Autismeweek. Ook dit jaar vragen ze tussen 2 en 9 april aandacht en begrip voor de ongeveer 190.000 volwassen en kinderen met autisme. Dat gebeurt trouwens niet alleen in Nederland. Zo organiseert ook de Engelse organisatie National Autistic Society deze week evenementen. Om te laten zien hoe een kind met autisme prikkels uit zijn omgeving verwerkt, maakten zij deze video.

Video: dit is het effect van autisme op een kind

In het filmpje zie je een jongetje dat aan de hand van zijn moeder een winkelcentrum inloopt. Het kind ervaart door kleine gebeurtenissen veel prikkels die mensen die deze stoornis niet hebben misschien niet eens zouden opmerken. Flitsende tv’s, enge gezichten en harde geluiden: op een gegeven moment wordt het het jongetje te veel. Voor de buitenwereld lijkt het dan alsof het kind vervelend doet, maar de boodschap van deze video is duidelijk: ik ben niet aan het klieren, ik ben autistisch.

Meer ontroerende en indrukwekkende video's:

Filmpje| Blinde, autistische jongen inspireert met volkslied

Blinde hond Smiley helpt zieken en gehandicapten

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden