Margriet logo
null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Dit gebeurt er met brieven die naar redactie ‘All You Need Is Love’ worden gestuurd

Het was gisteravond alweer tijd voor de 28ste editie van de 'All You Need Is Love' kerstspecial. Maar liefst 1,8 miljoen Nederlanders zaten ook dit jaar weer zwijmelend (en met tissues) voor de buis om te kijken hoe verschillende mensen met elkaar herenigd werden. De redactie van het programma ontvangt elk jaar duizenden brieven met liefdeswensen.

En tja, daar kunnen er per seizoen maar een paar van uitkomen. Hoe kies je dan? Eindredacteur Linda van den Dikkenberg gaf EditieNL een kleine blik achter de schermen van dit populaire programma.

Alle brieven worden gelezen

Je zou misschien denken dat de deelnemers van Boer Zoekt Vrouw de meeste brieven krijgen, maar ook de redactie van All You Need Is Love wordt elk jaar rijkelijk bedeeld. "Er schrijven belachelijk veel mensen, duizenden per seizoen", vertelt Van Dikkenberg. "En elke dag komen er weer nieuwe e-mails bij, soms wel 600. Alle mailtjes verdelen we onderling en dan gaan we lezen en bellen." Gelukkig hoeft Van Dikkenberg dat niet alleen te doen. Elke dag zitten er vier redacteuren die ervoor zorgen dat de brieven stuk voor stuk behandeld worden. Hoe vervolgens een keuze wordt gemaakt welke brieven wel en niet worden geselecteerd, wil de eindredacteur niet verklappen. "Het programma draait om verrassingen, dus sommige dingen moeten ook een verrassing blijven."

Geheim verklapt? Dan gaat de hereniging niet door

En dat verrassingsdeel staat bij het programma hoog in het vaandel. Wanneer een briefschrijver wordt uitgekozen, wordt de vriend of familielid die in het complot zit ook nadrukkelijk verzocht om de deelname geheim te houden. Komt de redactie erachter dat die persoon de deelname toch heeft verklapt, dan gaat het hele feest niet door. "Dat zeggen we ook tegen mensen. We willen heel veel mensen blij maken, maar dat kan alleen als het een verrassing blijft."

Het onmogelijke mogelijk maken

Het programma draait al een flink aantal jaren mee en hoewel er elke jaar nieuwe, speciale momenten zijn, draait het toch ieder jaar weer om herenigen. Het is de kijkers bovendien opgevallen dat het de redactie van het programma lukt om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen die vaak via normale wegen onmogelijk lijken. Ook dit jaar kreeg de redactie enorm veel verzoekjes van mensen die hun partner of familielid naar Nederland wilden halen, maar geen benodigde visa kregen. Zo wilde purser Roland dit jaar zijn geliefde Niloofar uit Iran naar Nederland halen. Het krijgen van een visum leek onmogelijk, maar de redactie van de kerstspecial lukte het wel. "Als de immigratiedienst geen visum wil verlenen, kunnen wij ook niks. Wat wij wel kunnen doen, is helpen om het proces van een visumaanvraag te versnellen. Ook kunnen we garant staan dat mensen ook weer terugkeren naar hun eigen land en kunnen we voor een medische verzekering zorgen. Dat is ons voordeel."

Lees ook

All you need is love-deelnemer Maureen: 'Ik was wel een beetje boos'

Bron | EditieNL

Beeld | ANP

Redactie MargrietANP Kippa

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden