Margriet logo
null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Déze zangers zijn volgens het publiek de beste Jezus en Judas ooit

Bijna 2,4 miljoen Nederlanders zaten gisteren voor de buis voor hét tv-spektakel van Pasen: The passion. In dit jaarlijkse event over de lijdensweg van Jezus worden hedendaagse popnummers gebruikt. Het was gisteravond  het best bekeken programma.

En tv-kijkend Nederland was het over één ding eens: Edwin Jonker speelde de rol van Jezus fantastisch. Ook Judas trok de aandacht.

Tegen eenzaamheid

Het spektakel werd dit jaar opgevoerd in de Zuid-Hollandse stad Dordrecht. Elk jaar wordt er een losstaand thema aan het verhaal toegevoegd. Deze keer stond The passion in het teken van de toenemende eenzaamheid in Nederland. “In ons land is dertig procent van de mensen eenzaam. En in Dordrecht zelfs de helft,” sprak Martijn Krabbé in zijn rol van verteller. KRO-NCRV en de EO, die het event jaarlijks organiseren, wilden de nadruk leggen op aandacht voor elkaar. “We zijn van nature sociale wezens, maar het lijkt wel alsof menselijk contact steeds schaarser is en de kwaliteit ervan steeds zeldzamer wordt,” zei Krabbé. Via de hashtag #jekijktnietalleen werd daarom aan kijkers gevraagd een foto te delen waarop te zien is dat zij naar The passion keken.

Beste Jezus ooit

Toch werd er op social media voornamelijk gesproken over de twee hoofdrolspelers van het verhaal. Acteur Edwin Jonker, die de rol van Jezus speelde, en singer-songwriter Lucas Hamming als Judas waren bij de kijkers ongekend populair.

Edwin Jonker was volgens het publiek niet alleen de beste ‘Jezus’ ooit, veel kijkers waren ook onder de indruk van zijn knappe verschijning. De acteur, die bekend is van diverse musicals, films en tv-series liet vooraf weten dat hij heel blij was met de rol. “Ik zei volmondig ja, maar ging wel op zoek naar mijn eigen versie. Hopelijk spreekt die mensen aan.” We kunnen inmiddels wel stellen dat zijn versie van Jezus breed in de smaak viel...

Verliefd op Judas

De 25-jarige rockzanger Lucas Hamming had de eer om dit jaar de rol van Judas op zich te nemen. Veel kijkers waren op slag verliefd op de langharige zanger. ‘De mooiste en knapste Judas sinds mensenheugenis. En nu maar hopen op een historische kus...,’ schrijft een Twitteraar. ‘Moet een beetje huilen omdat Lucas Hamming zo knap is,’ schrijft iemand anders.

Bronnen| The passion, Twitter, Televizier, Stichting Kijkonderzoek

Beeld| ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie MargrietANP Kippa

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden