Margriet logo
null Beeld

Deze röntgenfoto laat zien waarom je nóóit met je voeten op het dashboard moet leunen

Zit jij tijdens een lange autorit ook het liefst met je voeten op het dashboard? Je bent niet de enige: er zijn genoeg mensen die dit doen om even lekker onderuit gezakt te kunnen zitten. Maar vergis je niet, want deze manier van zitten is niet zonder gevaren.

Wanneer er hard op de rem wordt getrapt kan het namelijk levensgevaarlijk zijn.

Confronterende foto door voeten op dashboard

Omdat het toch nog regelmatig voorkomt dat mensen hun voeten op het dashboard leggen, besloot de politie van Wales een nogal confronterende foto te delen. Op deze röntgenfoto is namelijk te zien wat er gebeurt als de auto abrupt stopt en jij met je benen de weerstand blokkeert. Beide dijbenen van de vrouw op de foto zijn vlak tegen de heup volledig afgebroken. Eén been is zelfs compleet ontwricht onder haar dij. De vrouw heeft het ongeluk weliswaar overleefd, maar zal er wel blijvend letsel aan overhouden.

Lees ook: zó herken je een lekke band tijdens het autorijden

Belangrijke waarschuwing

Hoewel het niet duidelijk is waar en wanneer dit ongeluk heeft plaatsgevonden, gaat het volgens een woordvoerder van de politie om de boodschap. “Wat we hier willen doen is mensen waarschuwen voor de gevaren. Misschien zal deze indrukwekkende en vooral ijzingwekkende röntgenfoto meer indruk maken dan wanneer we het voor de zoveelste keer zeggen.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | ITV

Beeld | iStock, Twitter

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden