Margriet logo
null Beeld BrunoPress/goffphotos
Beeld BrunoPress/goffphotos

Déze naam hadden Meghan en Harry eigenlijk in gedachten voor Archie

Het

had niet veel gescheeld of Archie, het zoontje van prins Harry en Meghan

Markle, had een andere naam gekregen. In het boek Finding Freedom staat dat het

stel nog een tijdje heeft getwijfeld over een andere naam.

En deze naam lijkt wél erg veel op de naam die het uiteindelijk is geworden.

Lange versie van 'Archie'

Prins Harry en Meghan Markle hebben namelijk nog een tijdje getwijfeld over de naam ‘Archibald’, zo schrijven Omid Scobie en Carolyn Durand in hun boek Finding Freedom, over het Britste koningspaar. Dit is eigenlijk de lange versie van ‘Archie’, de naam die het uiteindelijk is geworden. Volgens de schrijvers wisten Meghan en Harry al lang voor de geboorte van hun kind dat ze een jongetje zouden krijgen. Dit vertelden ze echter tegen bijna niemand, omdat ze het graag een verrassing wilden houden.

Kort voor bevalling andere naam gekozen

“Harry en Meghan hadden allang voor Archies geboorte een naam bedacht, omdat ze wisten dat ze een jongetje kregen,” zo staat er in het boek. Een vriend van het koppel vertelt dat de twee nog een tijdje aan de naam ‘Archibald’ hebben gedacht, maar dat ze uiteindelijk een week voor de bevalling toch voor de kortere versie van de naam gingen. “Hij zal voor hen altijd kleine Archie blijven,” aldus de vriend.

Bijzondere betekenis naam

Meghan en Harry lieten vorig jaar in een interview weten dat ze niet zomaar voor de naam Archie zijn gegaan. “Het woord Arche betekent in het Grieks ‘bron van actie ondernemen’. Dit woord hebben we ook gebruikt als naam van onze liefdadigheidsorganisatie, die we graag samen wilden opzetten. De naam van onze organisatie was de inspiratie voor de naam van onze zoon. Om iets te doen wat betekenis heeft,” aldus het koppel.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Cosmopolitan

Beeld | Brunopress

Erandi GodinezBrunoPress/goffphotos

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden