Margriet logo
null Beeld

De geluksmomenten van Edsilia Rombley

Edsilia Rombley (39) viert haar twintigjarig jubileum als zangeres met een concert in theater Carré in Amsterdam op 12 mei.

Oleta

“Mijn grote idool Oleta Adams ontmoette ik voor het eerst nadat ik als achttienjarige de Soundmixshow won met een nummer van haar. Ik was destijds niet van plan om echt zangeres te worden, ik vond mijn lage stem niet zo mooi. Oleta heeft ervoor gezorgd dat ik die heb omarmd. In februari was ze te gast bij ons Ladies of soul-concert. Op de afterparty vierden we mijn 39ste verjaardag. Ze zei dat ze trots op me was en op weg naar huis zou fantaseren dat ik haar dochter ben. Dat betekende ongelooflijk veel voor me.”

Gezin

“Een serietje kijken met Tjeerd (Oosterhuis, red.), grapjes maken met Aisa-Lynn (3) of naar de toneelstukjes kijken die ze met haar grote zus opvoert: in dat soort alledaagse dingen zit voor mij geluk.”

Ontroering

“Twee jaar geleden liet ik mijn dochter Imaani (6) de clip zien van Ik laat je niet alleen, een nummer dat Tjeerd rond haar geboorte schreef. Je ziet mij een ontbijtje klaarmaken en denkt dat het voor een leuke man is, maar aan het eind blijkt het voor een kind te zijn. Hoe klein ze ook was, de boodschap kwam bij Imaani binnen: ze moest huilen, omdat ze het zo lief vond. En dat vond ík dan weer ontroerend.”

‘Mijn idool Oleta Adams zei dat ze trots op me was. Dat betekende heel veel voor me’

Voetbal

“Als kind heb ik gevoetbald. Rechtsbuiten bij SVL Lelystad en Batavia. Ik kon keihard sprinten! Als het koud was, haatte ik het, maar als de zon scheen, zei de trainer tegen me: ‘Edsiel, dit is jouw dag!’ en dan genóót ik ervan.”

Familiefeestjes

“Mijn familie was vroeger heel hecht, elke verjaardag werd groot gevierd met alle neefjes en nichtjes erbij. Nu we allemaal volwassen zijn, hebben we drukke levens en zien we elkaar niet vaak meer. Daarom ben ik een familiereünie aan het organiseren, want die feestjes staan in mijn geheugen gegrift.”

Fietsen

“Vroeger fietste ik altijd met hetzelfde clubje vriendinnen uit school naar huis. We kletsten over van alles en reden soms nog even langs de snoepwinkel. Echte geluksmomenten, omdat we zo’n onbezorgd, vrij leven hadden.”

Carré

“Ik kijk erg uit naar het jubileumconcert dat ik in Carré mag geven, met het bandje waar ik ooit mee ben begonnen. Het is een droom die uitkomt.”

Interview | Bas Maliepaard

Foto | Martika de Sanders

Dit is afkomstig uit Margriet 2017-20, deze editie is te bestellen via Tijdschrift365.nl.

null Beeld

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden