Margriet logo
null Beeld

Cardiologe Janneke Wittekoek brengt het vrouwenhart naar het theater

Er moet meer aandacht komen voor de verschillen tussen hartklachten bij mannen en bij vrouwen. Eén van de vrouwen die zich daar hard voor maakt, is cardiologe Janneke Wittekoek. Komend najaar brengt zij het vrouwenhart zelfs naar het theater. In de interactieve ‘Vrouwenhart Show’, brengt zij de spreekkamer zelfs drie keer naar het De La Mar Theater.

De cardiologe, die we allemaal kennen van de Gewoon Stoer campagne van Margriet, komt op 29 september met een interactief theatercollege. Na deze Dress Red Day (die in het teken staat van Hart- en vaatziekten) volgen er nog twee voorstellingen op 21 november 2019 en 16 januari 2020.

Telefoons aan

Tijdens het ‘open spreekuur’ duikt Janneke in de belevingswereld van haar patiënten en zet ze aan tot actie. Op een laagdrempelige manier presenteert ze de nieuwste wetenschappelijke inzichten over het vrouwenhart, en het belang van een gezonde levensstijl. Telefoons mogen tijdens deze voorstelling aanblijven. Janneke roept haar publiek namelijk op om gedurende de voorstelling vragen te stellen via hun smartphone. De cardiologe hoopt op die manier haar publiek te enthousiasmeren om zelf met hun gezondheid aan de slag te gaan.

Meer bewustwording nodig volgens cardiologe

Dagelijks overlijden er 57 vrouwen aan hart- en vaatziekten. Vrouwen hebben na een hartaanval bovendien een grotere kans op overlijden dan mannen. Ook blijven hart- en vaatproblemen bij vrouwen vaak langer onopgemerkt. Bewustwording is volgens Janneke Wittekoek een eerste stap. Gedurende de show behandelt dr. Wittekoek thema’s als cholesterol, stress, slaap, medicatie, het gebroken hartsyndroom en voeding. Hoe herken je hartproblemen? Kies je voor pillen of paprika’s? Wat is er zo slecht aan buikvet? Waarom is het vrouwenhart anders dan het mannenhart?

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie over de tijden en de ticketprijzen vind je hier.

Lees ook

Hartalarm! Wat doet de hittegolf met ons hart?

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden