Margriet logo
null Beeld

Broer Peter R. de Vries over moordverdachten: ‘Ik hoef geen spijt van ze te horen’

Het is een spannende en beladen dag voor de nabestaanden van Peter R. de Vries. Voor het eerst konden ze de verdachten op de moord van hun vader, broer en geliefde zien.

Broer Wouter bedankte daarvoor, maar laat zich wel over de moordverdachten uit. "Als je geen wrok koestert, kun je verder."

Familie oog in oog met moordverdachten Peter R. de Vries

Op 6 juli 2021 werd Peter R. de Vries neergeschoten, waarna hij op 15 juli overleed aan zijn verwondingen. Een uur na de liquidatie werden er twee verdachten opgepakt: Kamil E. (35) en Delano G. (22), die sindsdien achter tralies zitten. Maandag, drie maanden na de moord, was de eerste openbare rechtbankzitting in het strafproces. En daar waren niet alleen de verdachten, maar ook een deel van Peters familie bij aanwezig. "Het was het eerste moment dat ze de verdachten konden zien. Met toch wat buikpijn en spanning zijn ze hier naartoe gegaan vandaag", laat hun advocaat Annemiek van Spanje weten aan NOS.

Lees ook:

Dochter Peter R. de Vries houdt indrukwekkende speech: ‘Zijn strijd leeft voort’

Broer Peter R. de Vries niet aanwezig

Wouter, de broer van Peter R. de Vries, besloot niet te gaan. "Ik wil niks van die twee mannen weten. Daar krijg ik Peter niet mee terug", legt hij daarover uit aan RTL Boulevard. "Ik vind dat ze geen woord waardig zijn. Alles wat ze eventueel tegen mij, tegen ons, of tegen Royce en Kelly zeggen, dat geloof ik niet. Spijt hoef ik niet te horen van deze mensen."

Geen wrok

Het gemis is groot, maar Wouter pakt zijn leven langzaam weer op. "Ik denk dat als het andersom het geval was geweest, Peter ook niet drie maanden bij de pakken neergezeten had. Dat zit niet in ons. We staan op en we gaan weer verder." En wat betreft de daders: "Als je geen wrok koestert, kun je verder. Wrok is eigenlijk het grootste obstakel voor veel mensen om de volgende stap te kunnen nemen. Dus ik ben bij dat ik daar weinig last van heb."

Lees ook:

Vriendin Peter R. de Vries: ‘Hij schreef meer dan honderd lieve briefjes voor me’

De volgende zitting is op 6 december. Het OM denkt de zaak in mei of juni volgend jaar inhoudelijk te kunnen behandelen.

Bron | NOS, RTL Boulevard

Beeld | Brunopress

null Beeld

Nu op Margriet.nl: nieuwe afleveringen van 'Mijn verhaal' de podcast. In dit tweede seizoen van de indrukwekkende podcastserie gaan we wederom in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Met verhalen over verlies, bijzondere liefdes en ingrijpende ervaringen. Beluister vanaf 1 september iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Faye Heijnis

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden