Margriet logo
null Beeld

Bijzondere verhuisplannen voor prins Harry en Meghan Markle

Hoewel prins Harry en Meghan nog midden in een verhuizing zitten, zouden de twee alweer bezig zijn met het plannen van een nieuwe verhuizing. Volgens The Sunday Times vertrekken Harry en Meghan na de geboorte van hun eerste kind voor een paar jaar naar Afrika.

Waar ze precies naartoe gaan is nog niet bekend, maar de definitieve beslissing zou volgend jaar genomen worden.

Liefdadigheidswerk

Het plan is dat Harry en Meghan voor twee à drie jaar in Afrika gaan wonen om daar liefdadigheidswerk te combineren met taken voor het Gemenebest en het promoten van het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor zouden de twee wat meer afstand krijgen van de Britse pers.

Favoriete bestemming

Voor Harry is Afrika geen onbekend terrein. De prins vliegt al sinds zijn tienerjaren geregeld naar Afrika en heeft daar nauwe banden met verschillende landen. Zo bracht hij in 2004 zijn tussenjaar door in Lesotho, waar hij de liefdadigheidsorganisatie Sentebale mede oprichtte. De prins komt ook geregeld in Botswana. In dit land zou ook de vonk zijn overgesprongen tussen Harry en Meghan, die een paar weken na hun eerste ontmoeting al samen op vakantie gingen naar het Afrikaanse land.

Verklaring Buckingham Palace

Buckingham Palace bevestigde noch ontkende het verhaal zondag. Een woordvoerder van het stel laat weten dat ‘alle toekomstplannen op dit moment speculatief’ zijn. “Er zijn geen beslissingen genomen over toekomstige rollen.” Wel liet Buckingham Palace weten dat Harry ambassadeur van de jongeren van het Gemenebest blijft. De prins kreeg die titel vorig jaar april, vlak voor zijn huwelijk, van koningin Elizabeth.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Marie Claire

Foto | ANP

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden