Margriet logo
null Beeld

Altijd al piano willen spelen? Dat kun je straks leren met deze app!

Loop jij wel eens met een licht schuldgevoel langs de openbare piano op een treinstation, omdat jij ook zo graag piano had willen leren spelen? Lees dan vooral verder, want er komt nu een app waarmee jij straks thuis - op je dooie gemakje - dit mooie instrument kunt leren bespelen! 

De app Lumi, waar het hier om gaat, wordt nu al een beetje vergeleken met het populaire Guitar Hero. Dat gitaarprogramma werd ooit bedacht als een reeks muziekspellen, waarmee iedere gitaarfanaat, met behulp van kleurtjes, gitaar kon leren spelen. Lumi is met hetzelfde idee opgezet.

Mini-keyboard

Lumi bestaat uit een mini-keyboard met 24 toetsen die jou, in combinatie met een app, piano leert spelen. Met behulp van kleuren, die vanaf het scherm op je afkomen, laat het keyboard je zien op welke toets je moet drukken om de juiste toon aan te slaan. Op het moment dat jij de juiste toets indrukt, krijgt deze dezelfde kleur als die op het scherm. Begin maar alvast met oefenen door het YouTube-filmpje hieronder te bekijken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Noten lezen

Ben jij een natuurtalent en heb je het bespelen van de toetsen al gauw in de vingers? Dan is de volgende stap het leren noten lezen. Ook daar helpt de app je een handje mee. Voel jij dat je het in je hebt om jouw pianowerk een niveau hoger te tillen? De app laat je uit je dak gaan, doordat je er ook lekker een potje op kunt jammen. De app is zo populair dat hij nu al ruim 200.000 euro heeft opgehaald op crowdfunding-platform Kickstarter.

Voor alle pianisten in spe: om de app te gebruiken, heb je wel een tablet nodig. De goedkoopste Lumi is nu beschikbaar voor bijna 150 euro.

Bron | Metronieuws, Bright

Beeld | iStock

Lieke Beemsterboer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden