Margriet logo
Afsluitdijk Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Afsluitdijk in juli een weekend open voor fietsers en wandelaars

Trek je er graag op uit met de fiets of maak je liever een goede wandeling? Dan hebben we in beide gevallen goed nieuws. De Afsluitdijk wordt op 1 en 2 juli opengesteld voor fietsers en wandelaars. In dat weekend maken ook De Luchtfietsers de oversteek over de weg in het kader van de Waddenfietstocht.

Het is in juli voor het eerst sinds de afsluiting in april 2019 weer mogelijk om te wandelen en fietsen over de Afsluitdijk, meldt Rijkswaterstaat.Er wordt al vier jaar gewerkt aan de vernieuwing van de Afsluitdijk. De tijdelijke openstelling op zaterdag en zondag tussen 08.00 en 18.00 uur is één van de manieren om fietsen en wandelen over het nieuwe fietspad langs de Waddenzeezijde mogelijk te maken nu de werkzaamheden langer duren dan gedacht. Met de Waddenfietstocht vragen De Luchtfietsers aandacht voor het klimaat. Honderd personen fietsen in drie weken langs de gehele Waddenkust, van Texel naar Esbjerg in Denemarken.

Bloesemroutes

Naast fietsen of wandelen langs de Afsluitdijk zijn er nog heel veel andere mooie fiets- en wandelroutes die de moeite waard zijn. Nu de lente is aangebroken, zijn er door het hele land ook weer bloesembomen te vinden, waar je gelijk een vrolijk gevoel van krijgt. Een mooi voorbeeld is de Kersentocht in de Betuwe. Deze route is meer dan alleen genieten van de bloesem. Je fietst ook langs uitgestrekte watergebieden, terwijl je vanaf de dijk geniet van het mooie uitzicht over de uiterwaarden. Benieuwd naar de andere routes? Lees dan dit artikel: Prachtig: 5 x fietsen tussen de bloesembomen door

Tulpenvelden

En van de bloesemroutes gaan we naar de tulpenvelden. Sinds 23 maart is de Keukenhof weer geopend. Elk voorjaar komen heel veel buitenlandse toeristen op de gekleurde velden af en ook Nederlanders stappen in de auto om de bloemen te bekijken. Wil je graag fietsen rondom de Keukenhof? Er zijn allerlei fietsroutes te vinden van verschillende afstanden. Ga je voor een route van vijf of tien kilometer of liever 15 of 25 kilometer? De routes leiden je langs de Keukenhof, bloemenvelden en afhankelijk van de afstand ook langs het strand. Wil je één van deze routes fietsen? De routes zijn hier te downloaden. Naast deze zijn er nog twee andere routes. Benieuwd? Lees dan dit artikel: Dít zijn de leukste wandel- en fietsroutes langs de tulpenvelden

Sanne van de WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden