Margriet logo
null Beeld

Achtste deel van Lucinda Riley’s ‘Zeven Zussen’-reeks op komst (en dit is wanneer het verschijnt)

Ondanks het overlijden van auteur Lucinda Riley komt er een achtste deel in haar populaire 'Zeven Zussen'-reeks. Dat heeft Xander Uitgevers, die haar boeken in Nederland uitbrengt, donderdag bekendgemaakt. Het achtste boek gaat 'Atlas - Het verhaal van Pa Salt' heten.

De razend populaire reeks gaat over een groep zussen die na de plotselinge dood van hun vader samenkomen in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. Na zijn dood hebben ze allemaal een mysterieuze brief gekregen over hun afkomst. Riley had haar fans een achtste boek beloofd, waarin zij de vraag zou beantwoorden wie de mysterieuze adoptievader Pa Salt is.

Achtste deel 'Zeven Zussen'

De schrijfster heeft voor haar overlijden half juni een aantal belangrijke passages van het achtste boek afgerond. Daarnaast heeft ze gedetailleerde aantekeningen gemaakt over het plot. In ons interview met haar vertelde ze eerder al over het schrijven aan haar boeken en het ongelooflijke succes van de serie.

"Ik móét schrijven, het is een innerlijke drang, het is mijn therapie. Misschien vind je het moeilijk te geloven, maar het succes heeft mijn leven niet veranderd. Ik schrijf, ik redigeer en zorg voor mijn man en kinderen. Ik ben geen superster die komt opdraven in allerlei tv-shows. Thuis bij mijn gezin, dat is mijn safe place waar ik het liefst ben", vertelde ze toen.

Het was haar uitdrukkelijke wens dat in het geval van haar overlijden haar oudste zoon Harry Whittaker de serie zou voltooien. "Mijn moeder heeft mij de geheimen van de serie toevertrouwd, en ik zal mijn belofte aan haar nakomen door deze met haar lezers te delen", stelt hij. Moeder en zoon werkten al nauw samen aan de kinderboeken in de Beschermengel-serie.

Voorjaar 2023

Riley overleed op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Het zevende deel, De Zevende Zus, verscheen eerder dit jaar en stond weken achter elkaar op de eerste plek van de Bestseller 60. Het achtste deel in de Zeven Zussen-reeks, Atlas - Het verhaal van Pa Salt, zal in het voorjaar van 2023 verschijnen.

De gedachte aan het einde van haar serie viel ook Riley zwaar. “Die boeken zijn mijn kinderen, elk deel kostte mij negen maanden werk. Ja, het zal straks een flinke dreun zijn als het laatste woord is geschreven."

Bron | ANP, Margriet

Beeld | Margriet

null Beeld

In de zomer wil je maar één ding: achterover leunen met een koud drankje en een tijdschrift, een mooi verhaal of een leuke puzzel. In de nieuwe Margriet extra: Vakantie! vind je het allemaal in één grote zomerspecial (alleen het drankje moet je zelf even regelen). Bestel Margriet extra: Vakantie! nu online of haal 'm in de winkel.

Kirsten Zijderveld

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden