Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

62-jarige breekt het wereldrecord planking

Eén minuut planken is voor velen al een behoorlijke uitdaging. Laat staan acht uur (!). Het wereldrecord planking is hiermee gebroken.

Niet door een piepjonge fitnessfanaat, maar door de 62-jarige George Hood.

Elke dag vijf uur planken

De Amerikaan kreeg het voor elkaar om maar liefst acht uur lang op z'n voeten en tenen te balanceren. Planken, dus. Acht uur, vijftien minuten en vijftien seconden lang, om preciezer te zijn. Oefening baart kunst: de oud-militair trainde er de afgelopen achttien maanden hard voor. "Ik plankte elke dag vier tot vijf uur", vertelt hij aan CNN. "Verder deed ik per dag nog zevenhonderd push-ups, tweeduizend sit-ups en vijfhonderd beenoefeningen. Voor mijn armen deed ik zo'n driehonderd armcurls per dag."

Bloedende ellebogen

Dat gezwoeg en gezweet heeft duidelijk z'n vruchten afgeworpen. Maar na die ruim acht uur, was George wel gebroken. Z'n ellebogen gingen bloeden en raakten gevoelloos en hij was natuurlijk doodmoe. Zijn coach en rockmuziek sleepten hem erdoorheen. "Weet je wat ik doe, als het zwaar wordt? Ik zet de muziek zo hard dat het lijkt alsof ik op een rockconcert ben. (...) En in die acht uur, vijftien minuten en vijftien seconden, wás ik een rockster."

Iedereen planken

George is wel een heel extreem voorbeeld. Maar planking, is voor bijna ieder mens een goed idee. Met de fitnessoefening train je namelijk in één keer je buik, rug, billen én schouders. En met een sterke core, kun je een hoop rugpijn voorkomen. Je kunt het ook heel makkelijk thuis doen. Niet voor niets een van de populairste fitnessoefeningen, dus. Bouw het stap voor stap op: probeer het eerst twintig seconden vol te houden, dan veertig seconden, dan zestig seconden... En misschien ooit acht uur lang? ;-)

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | CNN

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden